Vackra Yucatan

Yucatan-halvön på den karibiska kusten, är känt för sitt turkosa vatten och paradisstränder, men många glömmer att här hittar man även fascinerande kulturskatter. Du besöker Uxmal, Merida och Chichén Itzá, I Uxmal lär du känna Maya-perioden där Puuc-arkitekturen har resulterat i en av de vackraste och mest intressanta städerna i världen. Den koloniala huvudstaden i Yucatan – Mérida – grundades av spanjoren Francisco de Montejo år 1542. Mérida har fortsatt att vara ett ekonomiskt och kulturellt centrum i Yucatan fram till våra tider. Det spännande Chichén Itzá som nyligen valts in som ett av världens utvalda underverk. Maya-civilisationens storhetstid genomsyrar hela Yucatan. Avsluta vid turkosa hav och vackra stränder, med möjlighet att se Yucatans spännande djur och natur.

11 Dagar | 10 nätter

Cancún - Valladolid - Mérida - Uxmal - Valladolid - Tulum - Cozumel - Cancún

Under denna resan kommer ni att se:

 • Cancún
 • Valladolid
 • Mérida
 • Uxmal
 • Tulum
 • Cozumel
Day 1

Cancún

Ankomst och transport till ditt hotell.
  Day 2

  Cancún - Valladolid

  Cancún - Ek Balam (154.0 km / 150 Min.)
  Ek 'Balam betyder "Svart Jaguar" på Maya-språket. Staden var en rik och inflytelserik stad under Maya-perioden. Utgrävningar i ruinerna började så sent som 1997. Här har man grävt fram föremål tillverkade av jade, ben eller havsmaterial.
  Vidare mot Valladolid.
  Du stannar till på Hacienda Selva Maya och smakar på specialiteter från Yucatán-köket. Vackra träd ramar vackert in de gamla ruinerna och den mystiska cenoten Saamal, där du kan ta ett uppfriskande bad före och efter din måltid.
  Stadsrundtur i den lilla koloniala staden Valladolid. Staden ligger mellan Cancún och Chichén Itzá. Njut av en promenad på de pittoreska gatorna och den romantiska atmosfären i zócalo. Se även de gamla Franciscankyrkorna och klostren, som byggdes mellan 1552 och 1560.
   Day 3

   Valladolid - Mérida

   Valladolid - Chichén Itzá (43.0 km / 2 timmar.)
   Besök Chichén Itzá. Hittills har endast omkring 30 av de många byggnader som begravts och övervuxits av djungeln upptäckts och återställts. Se “El Castillo", den mest imponerande byggnaden (30 meter hög), "El Caracol" påminner om ett snigelskal. Observatoriet användes bland annat av Maya-folket för att observera Venus och dess omlopp.
   Chichén Itzá - Mérida (126,0 km / 1,5 timme.)
   Besök den koloniala huvudstaden i Yucatán - Mérida. Mérida grundades år 1542 och är den ekonomiska och kulturella huvudstaden i Yucatán fram till idag. Här finner du en charmig kolonial stad med smala gator där hästvagnar tar sig fram. Spaniens och Frankrikes inflytande kan ses över hela staden. Champs-Elysées, till exempel, blev en modell för Paseo de Montejo. På rundtruen får du besöka katedralen, Palacio Municipal och Casa de Montejo, huset där stadens grundare föddes.
   Du kör vidare till San Ignacio, (77.0 km / ca 1 timme)
    Day 4

    Mérida

    Mérida - Celestún (92.0 km / ca 1,5 timmar.)
    Från den lilla fiskebyn Celestún tar du en båttur för att se kolonierna av rosa flamingos i deras naturliga miljö. Ett imponerande utbud av fåglar i detta känsliga ekosystem hittar du här. Du kommer fram till vattenkällor där du kan simma och koppla av.
    Celestún - Kinchil (49,0 km / 1 timme)
    Habanero peppar (Capsicum chinense) är en Yucatansk specialitet och du får besöka ett Habaneroplantage i närheten av den lilla byn Kinchil där småägare sedan 2007 har odlat habanero-växterna i ett ekologiskt jordbruksprojekt. Det torra, heta klimatet i kombination med den steniga marken erbjuder perfekta förutsättningar för en bra skörd. Habanero peppar, av släktet Capsicum, är extremt hett (Scoville-poängen når upp till 580 000 enheter i ”hetta”). Det är ett "måste" för det mexikanska köket att använda habaneropeppar!
    Kinchil - Yaxcopoil (38,0 km / ca 1 timme)
    Yaxcopoil hacienda går tillbaka till 1700-talet och berättar historien om de tre största epokerna i Yucatán. Med en rundtur genom hacienda-ruinerna känner du historiens vingslag. Området omfattar nu mindre än 3% av sitt ursprungliga område, på grund av politiska, sociala och ekonomiska förändringar.
    Tillbaks till Mérida (34,0 km / ca 1 timme)
     Day 5

     Mérida - Uxmal

     Mérida - Uxmal (78.0 km / ca 1,5–2 timmar
     Lär dig mer om den senklassiska Maya-perioden. Namnet Uxmal betyder "byggt tre gånger". Byggd runt 600 till 950 e.Kr. Men man vet fortfarande inte varför och till vad många byggnader byggts. Här ser du vackert dekorerade fasader, stora terrasser, torg, kolonner och arkader.
     Du besöker "Ecomuseo del Cacao" där du får se mer om kakaos historia och dess mystiska samband med Mayakulturen. Här finns traditionella Maya-hus, planteringar, orkidéer och inhemska djur och du får lära dig om odling av kakaoplantor och chokladproduktion. Du kan prova den traditionella mayadrinken gjord på kakaobönor och kryddor.
     Vidare till Santa Elena
     Santa Elena är en liten Maya-by med drygt 4000 personer. De kända arkeologerna John Lloyd Stephens och Frederick Catherwood hade byn som bas vid deras besök runt de omgivande ruinerna, när de gjorde sina berömda ritningar. De studerade också befolkningens traditioner och sätt att leva. De mesta har inte utvecklats utan byggandet av Maya-hus, det traditionella köket och många riter och traditioner har bevarats. Här möter du Maya familjernas vardag.
     Tillbaks till Uxmal (16.0 km / 20 Min.)
      Day 6

      Uxmal

      Uxmal - Edzná (149.0 km / ca 2,5 timmar)
      Edzná-ruinerna ligger ca 60 km från huvudstaden Campeche. Den tidiga bosättningen började sprida sig i en explosiv takt omkring 400 f.Kr. och blev ett maktcentrum som styrde stora delar av Yucatán. Den vackraste byggnaden i Edzná är "Edificio de los Cinco Pisos", en av de mest intressanta byggnaderna från hela Mayakulturen.
      Tillbaks till Uxmal
      På kvällen får du se en ljus- och ljudshow i Uxmal - ruinerna av, en virtuell resa tillbaka till Maya-civilisationen.
       Day 7

       Uxmal - Valladolid

       Uxmal - Mayapan (66.0 km / 83 Min.)
       Mayapán var den sista stora huvudstaden i Mayariket. Skulpter och väggmålningar är värda att ses.
       Till Valladolid (185,0 km / ca 2,5 timmar.)
       Mayaindianerna trodde att cenoter (heliga källor på Mayaspråket) var ingången till underjorden. När du besöker Dzitnup-cenoten kan du få en uppfattning om varför, då du ser det suggestiva landskap i jordens inre. Stalaktitformationer vid den kristallklara sötvattensjön, som är tillgänglig via branta och fuktiga trappor som skars in i den underjordiska kalkstenen.
        Day 8

        Valladolid - Tulum

        Det tidigare klostret San Bernardino de Siena i Valladolid är en av de äldsta byggnaderna från kolonialtiden och en av de första kyrkorna som byggdes på amerikansk mark. Byggandet av det franciskanska klostret, som ligger direkt ovanför en av de största cenoterna i Yucatán, började år 1552. Arkitekten valde förmodligen denna plats för att garantera en oberoende vattenförsörjning. Du besöker det lilla museet med artefakter från den lokala kyrkans historia och de ursprungliga oljemålningarna i kyrkobyggnaden.
        Valladolid - Cobá (62,0 km / ca 1,5 timmar.)
        Besök Maya-ruinerna i Cobá i den subtropiska skogen. Cobá byggdes ca 600–900 e.Kr.
        Avfärd till Tulum (49.0 km / ca 1,5 - 2 timmar.)
         Day 9

         Tulum

         Besök Mayabefolkningens bergfästning i Tulum, som ligger direkt vid det Karibiska havet. Det som återstår av den stora Maya-staden är bara tempelområdet med palatset.
         Avfärd till Akumal (28,0 km / 30 min.)
         Havssköldpaddor finns i alla tropiska och subtropiska hav världen över. De kan migrera tusentals kilometer, med hjälp av havsströmmarna. De lägger sina ägg på kvällen från april till oktober. Akumal erbjuder snorkling i det turkosa vattnet där du kan observera unga sköldpaddor och havssköldpaddor öva sina simfärdigheter.
         Tillbaks till Tulum (40.0 km / ca 40 Min.)
          Day 10

          Tulum - Cozumel

          Tulum - Playa del Carmen (64.0 km / 60 Min.)
          Den gamla fiskeby Playa del Carmen på Riviera Maya,som nu blivit en populärt badort. Promenera längst strandpromenaden med diverse butiker, barer och restauranger. Här säljs mexikanska handgjorda produkter och moderna lyxartiklar. Ta en uppfriskande drink på den breda sandstranden och njut av den underbara utsikten över turkos havet.
          Mot Cozumel (18,0 km / ca 1,5 timmar.)
          Avkoppling på Stingray Beach. Du har möjlighet att simma tillsammans med stingrockor och andra typer av rockor - vars enorma fenor kan spänna över 1,6 meter. Erfarna tränare berättar och visar hur du ska närma dig dessa intressanta djur. Du får mata och klappa dem såväl som med många andra färgglada fiskar.
           Day 11

           Cozumel - Cancún

           "Punta Sur Eco Beach Park" är det största naturreservatet på Cozumel Island. Upptäck den unika naturen vid den sydligaste punkten på ön, Celarains historiska fyr med sitt lilla maritim-museum och en liten arkeologiska zon. Simma i skyddade vikar, eller ta en båttur genom mangroveskogen i Laguna Colombia. Med lite tur kan du få se krokodiler och många andra djur i detta naturreservat.
           Cozumel - Playa del Carmen (18,0 km / ca 1,5 timmar.)
           Playa del Carmen - Cancún (68,0 km / 44 min.)
           Transfer till flygplatsen för flyget hem

            Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

            Cirka pris för denna resa per person:  37,900:-

            Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktivitete

            Ingår i resan
            • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

            Ingår ej i resan
            • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

            Upplev det här under din rundtur

            Cancún

            Valladolid

            Mérida

            Edzna

            Tulum

            Playa del Carmen