De lokala researrangörerna du kommer i kontakt med via Voyage By Me, erbjuder hållbara destinationer med starkt engagemang för ett hållbart resande.

De erbjuder rundturer med aktiviteter och hotell som är unika, miljövänliga, säkra och självklart propra och rena, i den mån det är möjligt på den destination du väljer att resa till. I Afrika, Asien, Sydamerika eller Mellanöstern, får resenärer besöka nationalparker, naturreservat, djurräddningscenter etc.

Resenärerna får förslag för att bo på eko-hotell/resorts, i den mån det är möjligt. På den typen av hotell/resort finns ett utvecklat hållbart t ex avfallshanteringssystem, vattenreningssystem och där hotellen deltar i olika lokala hållbarhetsprojekt.

Ett exempel är hotellkedjan på Sri Lanka ”Theme Resorts”, som Aliya Resort and Spa och Maalu Maalu Resort and Spa på Sri Lanka, som både har ISO- och HCCP-certifieringar, men även verkar lokalt för att främja både ekologi, utbildning och annan hållbar turism- och hotellverksamhet.

Annat exempel är olika ecolodge som vi erbjuder på Sumatra, Indonesien, som endast använder hållbara material, stödjer utbildning och avfallshanterings initiativ i de närliggande byarna och hjälper till på olika sätt att skydda naturen mot skadlig påverkan på miljön.

I Vietnam och på många håll i Kerala i Indien, använder de flesta hotell glasflaskor istället för vattenflaskor i plast, som ofta fylls från ett eget vattenreningsverk. De har ofta ett utvecklat avfallshanterings system och närliggande ekologiskt jordbruk.

Costa Rica är också ledande inom hållbar turism sedan många år, med en biodiversifierad regnskog och grön energi. Självklart finns det flera andra destinationer med många möjligheter till ecolodger, hotell och resorts. Tveka inte att fråga din lokala researrangör.