Hållbart resande är en nödvändighet för framtida resenärer. Alla resenärer bör försöka fundera på vad just de kan göra för att resa utan att lämna alltför starka negativa avtryck i de länder man besöker.

Voyage By Me är emot alla former av olagliga och exploaterande former av turism. Utflykter och attraktioner där djurliv i fångenskap hålls t.ex. elefant, häst, kamelridning erbjuds bara om det är korrekt reglerade aktiviteter i enlighet med lokal, nationell och internationell lag t.ex. safari och val och delfin- och fågelskådning. Vi undviker i största möjliga mån att påverka negativt naturliga ekosystem.

Voyage By Me förespråkar en hållbarhetspolicy för att våra resor uppfyller djurskyddsnormerna som anges i konventionen om internationella riktlinjer för hotade arter av vilda djur och natur (CITES och ABTA).

Voyage By Me försöker i den mån det är möjligt att erbjuda rundturer och besök, som arbetar på grundval av erkända och kontrollerade hållbarhetsstandarder. Vi erbjuder hållbara utflykter, kulturella utflykter (besök av kulturella platser och tempel, etc.) naturbesök som t ex safari, vandring, cykelturer. Våra researrangörer föreslår för resenärer att medverka i lokala workshops t ex matlagningskurser, keramik kurser, se lokala dansföreställningar. I största möjliga mån försöker vi involvera våra resenärer i aktiviteter där man får ett utbyte av lokalbefolkningen och lokala leverantörer, där dessa också alltså kan få dra nytta av turistnäringen på olika sätt. Exempel kan vara besök av skolor, lokala byar, fiskebyar, homestays, besök av lokala gårdar, plantager, marknader, våra kunder kan få lära sig att plocka te / kaffe, etc.

Voyage By Me och alla våra lokala experter på de olika destinationerna avråder starkt från att köpa souvenirer som innehåller hotad flora- och fauna, historiska och arkeologiska artefakter. Voyage By Me uppmuntrar även resenärer att tänka på att inte köpa produkter tillverkade av hotade växt-eller djurarter.

Samtliga lokala researrangörer som samarbetar med Voyage By Me arbetar på ett hållbart resande i den mån det är möjligt på destinationen. Det är lång och utdragen process att lära olika kulturer att tänka på ett hållbart sätt och Voyage By Me försöker alltid välja lokala researrangörer som är medvetna om hur man organiserar den typen av resor.