Flyg och transport

FLYGBOKNING

Det finns många bra plattformar på internet som specialiserar sig på flygbokningar.

Våra resexperter anpassar din resplan i enlighet med dina ankomst- och avgångstider som du bokar själv. De flesta av destinationerna kräver olika transportsätt. För destinationer som ligger långt bort krävs det att du når dit med flyg som producerar koldioxidutsläpp. Ibland är det, till och med mer än två-tre mellanlandningar under resan. Vi bryr oss alla om planeten och att resa på ett hållbart sätt. Ett sätt att försöka boka på ett medvetet, är att söka flygresor på olika siter som visar och kompenserar CO2-utsläpp under flygningen.

PRAKTISKA BOKNINGSTIPS

1: Boka dina flyg så tidigt som möjligt om du funderar på att resa under en hektisk säsong. t ex jul- och nyår. Vanligtvis är flygningar mycket dyrare då.
2: Var uppmärksam på transfertider när du bokar en flygning. Vi rekommenderar minst två timmar för transitering om det t ex blir förseningar.
3: Om du har en flygförbindelse genom ett annat land, rekommenderar vi att du kontrollerar vilka resedokument du måste visa upp, minst två veckor före avresan, om det är så att du behöver ha transit visum (ESTA i USD t ex).
4: Om du vill minska koldioxidutsläppen från din flygning kan du göra det genom att välja en direktflygning, den kortaste rutten och miljövänliga flygbolag. Ett direktflyg har en lägre effekt än samma resa med transitförbindelser och
mellanlandningar.
Se till att skicka din flyginformation till den lokala reseexperten så att de kan optimera ditt reseförslag enligt dina flygtider.

TRANSPORT UNDER DIN RUNDTUR

Din lokala researrangör erbjuder privat transport på destinationerna. Detta för att på bästa sätt upptäcka landet i egen takt, lära känna landet på ett mer personligt sätt.
På vissa destinationer där privat transport inte är möjligt försöker vi erbjuda andra hållbara transportalternativ, till exempel delad och/eller kollektiv transport. På detta sätt kan man få en annan lokal upplevelse. Ett exempel är Costa Rica man ofta använder kollektiva minibuss-alternativ för att förflytta sig mellan de större städerna, stränderna och andra viktiga platser i landet. I Peru används ofta lokala bussar. I Kina och Japan erbjuds transport med höghastighetståg mellan städerna. Vi uppmuntrar resenärer att använda tuk-tuks i Asien såväl som cyklar inom de kortare destinationerna. Tågresor är också ett bra sätt att träffa lokalbefolkningen, våra lokala reseexperter kommer att försöka inkludera dessa alternativ i den mån det är möjligt just för din rundtur.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag