Indien – Maria och Per-Anders, Mars 2019

Jag är imponerad över hur väl allt funkade när det gäller planering och genomförande! Chaufförer och guider som alltid fanns på plats. Och när vi hade frågor fick vi snabba svar via WhatsApp.

Chaufförer alltid väldigt punktliga. Vi hade ju framförallt chauffören Bhagwan i Delhi och Gyllene Triangeln. Han var fantastiskt trevlig, punktlig och skötte kontakten med de olika guiderna galant. Han guidade även själv lite spontant under bilresorna 🙂

Guider alltid väldigt ambitiösa och pålästa.

Rundturen Gyllene triangeln blev lite för intensiv så vi avbokade några utflykter.

Jeep-safarin var en besvikelse. Det fanns olika territorier och vi hade oturen (förstod vi sen) att hamna i territorium nummer 7 (tror jag det var)) som varken hade djur eller någon särskild natur att titta på. Turen var dessutom fruktansvärt skumpig (och då är vi ganska tåliga). Vi bestämde oss därför att inte följa med på eftermiddagsturen. Vi hörde dock från andra på kvällen att några av turerna hade varit riktigt bra. Hade också hoppats på en kort introduktion till djurlivet och nationalparken, men inget sådant blev det.

Hotellen över lag väldigt bra. Hotellet i Agra (Taj Gateway) hade en restaurang som höll lägre standard än övriga hotell.

Så som du förstår av ovan så är vi väldigt nöjda med vår resa!

 

Sri Lanka – Marianne med familj, Mars 2019

Hej Charlotta!

Nu är vi tryggt hemma i gen efter en helt fantastisk resa. Allt från att vi började planera resan till att vi är hemma har varit över förväntan.

Först och främst hade vi en fantastisk guide/chaufför som heter Lankesh. Hans kunnighet om det mesta och hans underbara personlighet gjorde verkligen resan. Kan mycket varmt rekommendera honom för kommande resenärer.

Programupplägget var toppen. Vi fick uppleva så mycket under vår första vecka så i ärlighetens namn var det jätteskönt att komma fram till den ljuvliga strandvillan i Mirissa för att landa några dagar och slippa packa upp och ner.

Hotellen var överlag bra. Det som var allra bäst var nog secret Ella med otrolig utsikt, stort och vackert rum och fantastiskt vänliga människor. Även Ubuntu i Mirissa var en liten pärla.

Min kontakt med dig och Hashani gick mycket smidigt via hemsidan. Det var mycket tack vare ditt snabba svar och proffsigheten på hemsidan som fick mig att välja Voyageby me.

Jag kommer absolut att återkomma när det är dags att planera nästa resa.

Filippinerna – Ulla med familj, Mars 2019

Hej Charlotta!

Tack för alla fantastiska arrangemang. Vi hade en underbar tid och är väldigt nöjd med både val av hotell och transporter. Det känns att ni var lyhörda för vad vi ville ha. Särskilt imponerad över att alla transporter och koordineringar var så väl samordnade och effektiva. Inga glapp eller tveksamheter någonstans. Väl jobbat!

 

Vietnam – Eva med familj, Februari 2019

Hej Charlotta!

Nu har vi varit hemma en en dryg vecka och alla intryck och upplevelser börjar så sakta sjunka in. Vi är mycket nöjda med vår resa. Allt har fungerat mycket bra. Vi har lotsats genom vårt program av kunniga guider. Vi har bott på hotel, på homestays, på båt, på tåg och i tälthus i djungeln. Vi har varit nöjda med alla övernattningar. Några små “problem” löstes snabbt och effektivt av vår lokala samordnare. Resan har varit fylld av spännande besök, trevliga möten och nya, intressanta upplevelser. Vi har verkligen sett många delar av landet och lärt oss mycket om Vietnams kultur och historia. Vår guider har varit mycket bra, framför allt vår guide i norr, Sou? och vår guide i söder Giao. De månade verkligen om oss och såg till att vi fick ut så mycket som möjligt av våra olika besök i Vietnam. Att kunna följa vårt program i appen Travel Key var väldigt bra. Det var enkelt och kändes som en trygghet då ju all information och alla dokument fanns lagrade där. Höjdpunkterna har varit många men våra tre dagar i Nam Cat Thien nationalpark vill vi nog sätta överst på vår lista. Boendet på Forest Lodge var annorlunda, naturnära och kul. På våra vandringar i djungeln( härlig naturupplevelse) hade vi en guide från boendet och vi hade också de flesta av våra måltider bokade där. Det var ett utmärkt arrangemang! Av någon anledning var vår sista lunch inte bokad på Forest Lodge utan förmodligen på Nationalparkens Center som låg en km bort. Vårt tips är att man vid boende på Forest Lodge bokar alla turer, aktiviteter och måltider där. Tack för ett väldigt gott arbete med vår resa.

Vi har haft fantastiska tre veckor i Vietnam!

Indonesien – Fredrik med familj, Februari 2019

Vi tycker arrangemanget generellt sett funkade mycket bra. Vår Guide under veckan Ganda var väldig kunnig och ansträngde sig verkligen för att vi skulle ha det bra och  berättade mycket om Indonesien, samhället, politik, mm. Det gjorde resan mycket intressant. Vi  fick också besöka en stor marknad som kändes väldigt intressant och spännande, det var inte många turister som varit där innan oss fick vi känslan av. Ibland kände vi att vi ville vara för oss själva och tex gå på stan eller till marknaden i Brestagi, då kändes det som Ganda blev lite nervös att vi skulle klara oss på egen hand. Lite ovant för oss att ha en ledsagare med sig hela tiden.

Höjdpunkterna var helt klart djungel trekking med Orangutangerna i Bukit Lawang. Hade vi förstått det innan resan hade vi säkert valt att gå en hel dag eller kanske 2 dagar istället för 3h. Vi hade tur som fick se mycket djur och Orangutanger men det hade varit kul att fått fler timmar eller dagar med denna upplevelse. Bra om du informerar tydligare om det i förväg. En annan höjdare var ju Elefant promenaden och badningen  i Tankahan samt vulkan klättringen i Brestagi.

Samosir Island var väldigt vackert men vi orkade inte se på tempel mm den dagen utan valde att slappa vid poolen.

I efterhand hade vi kanske valt att spendera mer tid i djungeln både i Bukit Lawan och Tankahan (fanns även där möjlighet till trekking som jag förstår det) och hoppat Samosir Island.

Kanske var vi yngre än de flesta resenärer på motsvarande tur, men en valmöjlighet att rikta in sig mer utpräglat på djur och natur hade varit bra för oss.

Sammantaget är vi jättenöjda och vi har tankats med massor av upplevelser och intressanta intryck och fått mycket perspektiv på vårt bekväma liv i Sverige.

Sydafrika, Lars med familj, Januari 2019

Hej Charlotta

Vi hade en fantastiskt fin tid i Sydafrika.

Resan var välkomponerad och helhetsintrycket mycket gott.

Att köra själv ger ju stor flexibilitet, vilket vi också utnyttjade, även om vi i stort följde de föreslagna upplägget.

Hotellen: Kapstaden – centralt, tryggt, bra, god service

Barrydale – lite udda, trevligt

Knysna – bra rum och service, men lite tråkigt läge.

Addo – bra standard, men också lite tråkigt läge

Storm river – bra rum, trevligt läge

Oudtshoorn – kändes lyxigt o bra pool, trevligt mitt i strutsfarmen

Stellenbosch – dåligt rum, tråkigaste stället Boulders beach – mycket bra rum och fint läge vid hav och pingviner

Program:

Ankomst: inte alls bra, nonchalant representant som stod o pratade i telefon när vi kom, gav info till min fru medan jag tog ut pengar, hade ingen koll på informationsmaterialet, hade glömt SIM-kortet och visade ingen vilja att fixa fram något heller, hjälpte oss med hyrbilen, men i övrigt riktigt dåligt – fr.a. attityden!

Kapstaden: kanske lite kort tid totalt sett, vi hann upp på Taffelberget, men inte Robben Island. Bra sightseeingtur med kunnig guide.

Barrydale: trevlig väg och bra som första stopp

Knysna: nyårsafton i 25 grader, man får ta seden dit man kommer. Fint med en dag på plats o fina turer med bilen i trakten.

Addo: regning dag, vilket gjorde att safarituren på kvällen blev lite kylig. Trots det många elefanter och andra djur. Vi gjorde även safaritur dagen efter i betydligt varmare väder. Lyckat.

Storm river: kanske programmässigt bottennappet. Utflykten till urskogen var varken intressant eller särskilt speciell. Däremot gjorde vi, eftersom vi hade bil, en utflykt till Tsitiskamma national park med spektakulär natur och broar över flodmynningen. Hade varit mycket bättre som alternativ.

Oudtshoorn: lite svårt att hitta, då GPS koordinaterna inte riktigt stämde. Strutssafarin intressant o funkade bra. Utflykten till Cango Caves värt de extra milen på en ganska lång dagsetapp. Stellenbosch: vinprovning på cykel. Välordnat och trevligt. Nu dricker inte min fru alkohol, men om bägge skulle haft glädje av vinprovningen, så kan man ifrågasätta att man ska köra bil 5-6 mil därefter?

Boulders beach: kul att få avsluta på detta fina sätt, vilket förstärktes av vackert väder. Pingviner i mängd var trevligt och en utflykt till Goda hoppsudden var mycket trevlig

Förbokningar på hotell och arrangemang funkade bra hela tiden.

Sri Lanka, Felicia med familj, Januari 2019

Tack och tack för en fantastisk resa, vi är så nöjda!!

Alla hotell var bra men våra favoriter var Ella Secret, vilket var helt underbart och Mariott Weligama, där vi även blev uppgraderade.

Tharindu vår chaufför var verkligen toppen och anpassade sig efter våra önskemål för programupplägg osv. Det enda lilla jag tänkte på de dagar Tharindu var med oss hela dagen så åt vi lunch tillsammans, vilket var väldigt trevligt, men var inte medveten om att vi skulle bjuda på det, för oss gjorde det ingenting men kan vara bra att veta för framtida resenärer.

Vi hade tänkt att bjuda på en avslutande lunch men eftersom vi åt lunch tillsamman många av dagarna blev det så istället. Program upplägget var toppen och alla aktiviteter var vi väldigt nöjda med, de kanske var lite för bra då vi shoppade en hel del haha! Vår favorit var på kryddstället. Vi var väldigt glada att vi även kunde få åka den fantastiska tågresan, så vackert!

Hemsidan är väldigt enkel att använda pga chatten och ni har även varit snabba på att svara. Jag vill också säga ett extra tack för att den lokala agenten hjälpte oss att hitta ett nytt boende i Yala i sista minuten!

Vi ser fram emot att boka fler resor av er.

Vietnam, Bengt och Eveli, December 2018

Vi hittade VoyageByMe via en Googlesökning, och bad först bara om hjälp med boende under de sista dagarna på vår Vietnamresa.

Charlotta och Thu var mycket tillmötesgående och kravlösa och ingav snabbt ett mycket gott förtroende. Det slutade med att vi bad dem designa hela vår resa, vilket vi inte ångrar en sekund. De var extremt flexibla och alla våra önskemål gick att genomföra.

Och själva resan var som ett superlyxigt paradis. Vid flyget, och varje morgon, stod våra proffsiga guider och chaufförer redo i god tid för att på ett personligt sätt visa oss sitt fantastiska land. Vi kände oss 100% trygga med att allt skulle fungera, och allt flöt på väldigt fint. Även på plats gjorde vi några mindre justeringar utan några problem.

Voyage By Mes största styrka visade sig dock när vi drabbades av en oväder och vår båttransport till Phu Quoc inställdes bara någon timme innan vi skulle åka med den. Detta hanterade de med fantastisk bravur. Vi fick sätta oss och ta en fruktmilkshake i lugn och ro medan guiden tillsammans med vår lokala planeringskontakt Thu löste problemet genom att snabbt boka om oss på ett flyg istället. Vi kom fram utan att ens bli försenade, och utan den minsta stress! De hade till och med fixat så att den lokala transporten på ön ändrats till flyget. Alla boenden var av bästa klass, och vi kan lugnt säga att detta var den bästa reseplanering vi någonsin fått!

Vi kan med stolthet rekommendera Voyage By Me till alla som vill ha en avkopplande och välplanerad resa och få ut maximalt av sin semester i vissheten om att bli perfekt omhändertagen i alla lägen, både före och under hela resan. Tack för att ni gjorde vår semester så behaglig, intressant, välplanerad och härlig!

Sydafrika, Niklas med familj, December 2018

Nu är vi hemma igen efter två helt fantastiska veckor i Sydafrika! Vi hade ju strul med flyget och att er representant inte dök upp på flygplatsen inledningsvis och det skapade lite stress, men när vi väl kommit ifatt så kunde vi komma ner i ”semestermode” efter två dagar på lyxiga Phelwana Game Lodge. Programmet var ganska intensivt (och det beror ju inte på er utan på alla våra önskemål om aktiviteter), men det verkligen kul att få uppleva så mycket! Det var verkligen helt fantastiskt att vi fick vara med om så mycket. Känns nästan som om vi varit på flera olika resor! 😊

Tack igen för kanonbra upplägg och er hjälp med bokningar till vår fantastiska resa! 🙏

Vi kanske återkommer för hjälp med nästa drömresa! 😊

Sri Lanka - Elisabeth med vänner, November 2018,

 

Resan på Sri Lanka var väldigt bra och vi är mycket nöjda. Vi hade denna gång turen att få resa runt med en mycket kunnig och sympatisk chaufför, Roshan. Hotellen var bra vad gäller rummen, och roligt att uppleva kolonial miljö på Hotel Suisse i Kandy. När det gäller maten så var den lite av en besvikelse på det vegetariska hotellet i Jaffna. I övrigt var maten okej. Vi var nog lite “bortskämda” med utbudet i restaurangen på vårt hotell Citrus i Hikkaduwa (ingick inte i ert program). Programinnehållet bestämde vi ju ganska mycket själva. Men Hashani föreslog ett besök till Tantrimale, eftersom vi skulle till Wilpattu och Anuradhapura i närheten. Tantrimale var en av höjdpunkterna under resan. I Jaffna råkade vårt besök i hindutemplet infalla samtidigt med eftermiddagens ceremoni vilket var en annorlunda upplevelse. Min kundsida har fungerat utmärkt. Och det är inte alls otänkbart att jag anlitar Voyage by me för en annan rundresa.

PS: Jag borde kanske ha nämnt att vi fick se en leopard i Wilpattu National Park. Det var en överraskning.