Sydafrika, Lars med familj, Januari 2019

Hej Charlotta

Vi hade en fantastiskt fin tid i Sydafrika.

Resan var välkomponerad och helhetsintrycket mycket gott.

Att köra själv ger ju stor flexibilitet, vilket vi också utnyttjade, även om vi i stort följde de föreslagna upplägget.

Hotellen: Kapstaden – centralt, tryggt, bra, god service

Barrydale – lite udda, trevligt

Knysna – bra rum och service, men lite tråkigt läge.

Addo – bra standard, men också lite tråkigt läge

Storm river – bra rum, trevligt läge

Oudtshoorn – kändes lyxigt o bra pool, trevligt mitt i strutsfarmen

Stellenbosch – dåligt rum, tråkigaste stället Boulders beach – mycket bra rum och fint läge vid hav och pingviner

Program:

Ankomst: inte alls bra, nonchalant representant som stod o pratade i telefon när vi kom, gav info till min fru medan jag tog ut pengar, hade ingen koll på informationsmaterialet, hade glömt SIM-kortet och visade ingen vilja att fixa fram något heller, hjälpte oss med hyrbilen, men i övrigt riktigt dåligt – fr.a. attityden!

Kapstaden: kanske lite kort tid totalt sett, vi hann upp på Taffelberget, men inte Robben Island. Bra sightseeingtur med kunnig guide.

Barrydale: trevlig väg och bra som första stopp

Knysna: nyårsafton i 25 grader, man får ta seden dit man kommer. Fint med en dag på plats o fina turer med bilen i trakten.

Addo: regning dag, vilket gjorde att safarituren på kvällen blev lite kylig. Trots det många elefanter och andra djur. Vi gjorde även safaritur dagen efter i betydligt varmare väder. Lyckat.

Storm river: kanske programmässigt bottennappet. Utflykten till urskogen var varken intressant eller särskilt speciell. Däremot gjorde vi, eftersom vi hade bil, en utflykt till Tsitiskamma national park med spektakulär natur och broar över flodmynningen. Hade varit mycket bättre som alternativ.

Oudtshoorn: lite svårt att hitta, då GPS koordinaterna inte riktigt stämde. Strutssafarin intressant o funkade bra. Utflykten till Cango Caves värt de extra milen på en ganska lång dagsetapp. Stellenbosch: vinprovning på cykel. Välordnat och trevligt. Nu dricker inte min fru alkohol, men om bägge skulle haft glädje av vinprovningen, så kan man ifrågasätta att man ska köra bil 5-6 mil därefter?

Boulders beach: kul att få avsluta på detta fina sätt, vilket förstärktes av vackert väder. Pingviner i mängd var trevligt och en utflykt till Goda hoppsudden var mycket trevlig

Förbokningar på hotell och arrangemang funkade bra hela tiden.

Sri Lanka, Felicia med familj, Januari 2019

Tack och tack för en fantastisk resa, vi är så nöjda!!

Alla hotell var bra men våra favoriter var Ella Secret, vilket var helt underbart och Mariott Weligama, där vi även blev uppgraderade.

Tharindu vår chaufför var verkligen toppen och anpassade sig efter våra önskemål för programupplägg osv. Det enda lilla jag tänkte på de dagar Tharindu var med oss hela dagen så åt vi lunch tillsammans, vilket var väldigt trevligt, men var inte medveten om att vi skulle bjuda på det, för oss gjorde det ingenting men kan vara bra att veta för framtida resenärer.

Vi hade tänkt att bjuda på en avslutande lunch men eftersom vi åt lunch tillsamman många av dagarna blev det så istället. Program upplägget var toppen och alla aktiviteter var vi väldigt nöjda med, de kanske var lite för bra då vi shoppade en hel del haha! Vår favorit var på kryddstället. Vi var väldigt glada att vi även kunde få åka den fantastiska tågresan, så vackert!

Hemsidan är väldigt enkel att använda pga chatten och ni har även varit snabba på att svara. Jag vill också säga ett extra tack för att den lokala agenten hjälpte oss att hitta ett nytt boende i Yala i sista minuten!

Vi ser fram emot att boka fler resor av er.

Vietnam, Bengt och Eveli, December 2018

Vi hittade VoyageByMe via en Googlesökning, och bad först bara om hjälp med boende under de sista dagarna på vår Vietnamresa.

Charlotta och Thu var mycket tillmötesgående och kravlösa och ingav snabbt ett mycket gott förtroende. Det slutade med att vi bad dem designa hela vår resa, vilket vi inte ångrar en sekund. De var extremt flexibla och alla våra önskemål gick att genomföra.

Och själva resan var som ett superlyxigt paradis. Vid flyget, och varje morgon, stod våra proffsiga guider och chaufförer redo i god tid för att på ett personligt sätt visa oss sitt fantastiska land. Vi kände oss 100% trygga med att allt skulle fungera, och allt flöt på väldigt fint. Även på plats gjorde vi några mindre justeringar utan några problem.

Voyage By Mes största styrka visade sig dock när vi drabbades av en oväder och vår båttransport till Phu Quoc inställdes bara någon timme innan vi skulle åka med den. Detta hanterade de med fantastisk bravur. Vi fick sätta oss och ta en fruktmilkshake i lugn och ro medan guiden tillsammans med vår lokala planeringskontakt Thu löste problemet genom att snabbt boka om oss på ett flyg istället. Vi kom fram utan att ens bli försenade, och utan den minsta stress! De hade till och med fixat så att den lokala transporten på ön ändrats till flyget. Alla boenden var av bästa klass, och vi kan lugnt säga att detta var den bästa reseplanering vi någonsin fått!

Vi kan med stolthet rekommendera Voyage By Me till alla som vill ha en avkopplande och välplanerad resa och få ut maximalt av sin semester i vissheten om att bli perfekt omhändertagen i alla lägen, både före och under hela resan. Tack för att ni gjorde vår semester så behaglig, intressant, välplanerad och härlig!

Sydafrika, Niklas med familj, December 2018

Nu är vi hemma igen efter två helt fantastiska veckor i Sydafrika! Vi hade ju strul med flyget och att er representant inte dök upp på flygplatsen inledningsvis och det skapade lite stress, men när vi väl kommit ifatt så kunde vi komma ner i ”semestermode” efter två dagar på lyxiga Phelwana Game Lodge. Programmet var ganska intensivt (och det beror ju inte på er utan på alla våra önskemål om aktiviteter), men det verkligen kul att få uppleva så mycket! Det var verkligen helt fantastiskt att vi fick vara med om så mycket. Känns nästan som om vi varit på flera olika resor! 😊

Tack igen för kanonbra upplägg och er hjälp med bokningar till vår fantastiska resa! 🙏

Vi kanske återkommer för hjälp med nästa drömresa! 😊

Sri Lanka - Elisabeth med vänner, November 2018,

 

Resan på Sri Lanka var väldigt bra och vi är mycket nöjda. Vi hade denna gång turen att få resa runt med en mycket kunnig och sympatisk chaufför, Roshan. Hotellen var bra vad gäller rummen, och roligt att uppleva kolonial miljö på Hotel Suisse i Kandy. När det gäller maten så var den lite av en besvikelse på det vegetariska hotellet i Jaffna. I övrigt var maten okej. Vi var nog lite “bortskämda” med utbudet i restaurangen på vårt hotell Citrus i Hikkaduwa (ingick inte i ert program). Programinnehållet bestämde vi ju ganska mycket själva. Men Hashani föreslog ett besök till Tantrimale, eftersom vi skulle till Wilpattu och Anuradhapura i närheten. Tantrimale var en av höjdpunkterna under resan. I Jaffna råkade vårt besök i hindutemplet infalla samtidigt med eftermiddagens ceremoni vilket var en annorlunda upplevelse. Min kundsida har fungerat utmärkt. Och det är inte alls otänkbart att jag anlitar Voyage by me för en annan rundresa.

PS: Jag borde kanske ha nämnt att vi fick se en leopard i Wilpattu National Park. Det var en överraskning.

Sri Lanka, Leif, Gun, Ann och Per, Februari 2018

Vår rundresa gick väldigt bra, vår guide/chaufför, Saman, mötte oss på flygplatsen och tog under vår rundresa (10 dagar) mycket väl hand om oss. Alla transporter och hotellbokningar fungerade bra, vi fick väldigt fina rum överallt och hotellen höll mycket bra standard.  Maten bestod oftast av bufféer där vi själv kunde välja smak och styrka!

Programmet var väldigt ambitiöst, och det blev en del väldigt tidiga morgnar. I princip genomfördes alla punkter som fanns i programmet men några vandringar kortades. Det blev också lite tid för att utnyttja de fina hotellen och deras pooler. Saman, vår guide, hade många bra förslag om hur vi skulle disponera dagarna på bästa sätt. Han gjorde också trevliga stopp utmed vägarna för att gå på marknad, köpa ananas, bananer eller något annat att äta.

Här är några tips för att ytterligare förbättra resan:

Colombo

Här kunde vi lagt in ett litet program eftersom vi var där en hel dag. (anlände kl 08.25). Vi gjorde en liten egen utflykt men det var svårt att hitta i staden. Hotellet hade mycket begränsad information och det materiel som vi hade med oss fungerade inte särskilt bra.

Sigiriya,

Här ändrade Saman i programmet tillsammans med oss så att det blev safari på em/kväll och klippklättring tidigt på morgonen, bra.

Kandy

Programmet ganska ”tight” så vi bestämde att avstå dansshowen och i stället fick vi lite tid vid hotellets fina pool. Vi flyttade även botaniska till morgonen dagen efter.

Nuwara Eliya

Hotellet hade ett tråkigt läge långt från staden. Hade varit betydligt bättre att bo mera centralt, så man kunde ta en promenad på egen hand, staden verkade trevlig.

Hortons Plains var fint men innebar tidig start kl 05.00 för att se soluppgången!

Ella

Flyttade promenaden till Mini Adams Peak till eftermiddag och kom därmed iväg lite tidigare till Udawalawe.

Safarin på morgonen flyttades på förslag av Saman till eftermiddag vilket var en bra ide. Det var mycket djur i rörelse.

Insight Resort

Ligger jättefint, fint poolområde och jättefin strand, men inte så mycket att göra utanför hotellet.

Sri Lanka, Peter med familj, December 2017

Hej Charlotta, Vi är väldigt nöjda med vår resa till Sri Lanka. Hela arrangemanget har fungerat perfekt. En starkt bidragande orsak till den positiva upplevelsen var vår chaufför Prasad. En härlig människa, intresserad, serviceminded, flexibel, säker förare och som pratade bra engelska. Han fungerade ju inte bara som chaufför utan också som guide och har verkligen bidragit till att vi lärt oss en hel del om landet och dess befolkning. Vi är glada att vi valde att först göra en rundtur och sedan avsluta med några dagar vid stranden med sol och bad. För vår familj blev det en bra blandning av kultur, natur och bad. Lions rock helt klart värt ett besök, elefant safari i Minneriya park en fin upplevelse, Temple of tooth i Kandy intressant där en lokal guide starkt bidrog till förståelsen av hela cermonin. Tågresan till Nuwara Elya kanske inte riktigt motsvarade våra högt ställda förväntningar men det var skönt att slippa en väldigt slingrig bilfärd. Safari i Yala var jättebra och vi hade en väldigt bra guide/förare (Tharindu Gihan) som gjorde allt han kunde för att vi skulle få se så mycket djur som möjligt och vi både hörde och vissa av oss såg en leopard. Så här i efterhand kan vi konstatera att det inte hade skadat att spendera ytterligare 2-3 dagar på rundturen – kunde ha tillbringat en dag till i Kandy, en dag på besök av teplantager runt Nuwara Elya och kanske en dag i Mirissa eller någon annan ort på sydkusten. Dagarna i Bentota var härliga med perfekt väder, härliga bad och vi gjorde bara en utflykt till ett turtle hatchery. Vi är glada över att vi inte la så mycket tid på Colombo och det blev en väldigt bra avslutning med en intressant tur i staden med en mycket engagerad guide Rashan . När det gäller hotellen är vi generellt sett mycket nöjda. Amara Forest var det hotell som gjorde minst intryck på oss, Amaya Hills som låg en bit utanför Kandy hade en fantastisk utsikt och var riktigt bra, Grand Hotel var ett perfekt ställe att fira nyår på men skulle vi ha stannat en dag till för att uppleva teplantager mm hade vi gärna provat något mer naturskönt ställe. Laya Safari har ett fantastiskt läge vid stranden och härliga rum. Slutligen Avani Bentota som vi är verkligt nöjda med, bra pool, trevlig personal och ett fint läge vid stranden. Vi är som framgår ovan mycket nöjda med vår resa och vi vill tacka dig och dina kolleger lokalt för ett researrangemang som fungerat perfekt i alla avseenden. Möjligheten att i en dialog med er skräddarsy ett reseupplägg har varit mycket värdefullt och att det sen fungerade perfekt gör inte det hela sämre. Er internet site var en bra inspirationskälla men vi kom ju snabbt in i en dialog med dig och dina kollegor och vi tycker att kommunikationen via er kundsida/telefon har fungerat smidigt.

Sri Lanka, Jan med familj, December 2017

Vi hade en riktigt bra resa, hela familjen är mycket nöjd. Ett härligt land med mycket trevliga människor, god mat samt skönt klimat. Upplägget på resan var bra, 1:a veckan reste vi en hel del och i slutet var det skönt med lata dagar på stranden. De flesta hotellen var superba. Green Hills i Nuwara Eliya var dock lite trist och saknade charm. The palms i Beruwela var lite slitet men vi trivdes bra ändå. Beruwela var ett bra ställe för lata dagar. Härliga bad, långa promenader och flera schysta restauranger längs stranden (bra att endast ha frukost på hotellet). Vår guide och chaufför var mycket proffsig. Körde tryggt trots den kaotiska trafiken, var kunnig som guide och bra på engelska. Han pejlade av vad vi var intresserade av samt gillade och anpassade resan därefter. Kan bli fler resor med Voyage By Me i framtiden. Vad skulle du rekommendera? Vietnam?

Sri Lanka, Stefan med familj, Januari 2018

Sri Lanka var fantastiskt! Upplägget var mycket bra, chauffören var otroligt bra (Lankesh). VoyageByMes sidor fungerar mycket bra tycker jag. Hotellen var överlag bra. Personalen är vänlig och tillmötesgående, om det nån gång brister så är det beroende på brist på rutin, utbildning och sätt att se på saker å ting. Som sagt, Sri Lanka är fantastiskt, och vi kommer gärna tillbaka och ser andra delar av ön. Jag kan gladeligen rekommendera Sri Lanka som resmål, och VoyageByMe som organisatör!

Sri Lanka, Helena med familj, December 2017

Hej! Vi vill verkligen tacka för en fantastisk resa. Vi är väldigt nöjda med allting. Bra boende med fantastisk mat, härliga utflykter med våran duktiga chaufför som vi verkligen gillade. Jajasinghe han körde säkert och bjöd oss på många trevliga upplevelser, som hela familjen uppskattade. Upplägget passade oss och vi är som sagt nöjda med hela resan. Stort tack för ditt fina upplägg, och ditt engagemang genom hela bokningsprocessen. Vi återkommer gärna och bokar via er, och kommer givetvis att rekommendera voyage by me!