Miljöpåverkan

Voyage By Me är engagerade i den lokala miljön hemma och på destinationen.

Voyage By Mes lokala researrangörer marknadsför aktivt aktiviteter som stöder den lokala miljön, till exempel genom att besöka miljö-och djurskyddsprojekt, som Turtle Conservation Project och Elephant Transit Home i Udawalawe National Park på Sri Lanka, rehabilitation/rescue centers i Afrika samt nationalparker i nästan alla länder våra resenärer besöker.  De försöker  tillhandahålla en hållbar turism och uppmuntrar  resenärer att donera i lokala miljöskyddsprojekt.

Resenärer får information om hur de kan undvika negativ miljöpåverkan och stötande beteende gentemot lokalbefolkningen.

HÅLLBART BOENDE

Voyage By Mes lokala researrangörer försöker där det är möjligt att erbjuda hållbara, miljövänliga hotell, gärna mindre, lokalt ägda boutiquehotell i traditionell stil. Där det kan vara svårt att finna försöker de föreslå hotell som har andra ekologiska eller hållbara certifieringar vilket betyder att hotell- ledningen är informerade om vikten att erbjuda hållbara boendeformer.

MOLN FÖRETAG

Voyage by me är en ”online”- reseplattform som tillhandahåller möjlighet för resenärer att komma i direktkontakt med lokala researrangörer på destinationen dit resenären vill resa.

Vi har inget fysiskt kontor. Alla medarbetare på Voyage By Me arbetar var än de befinner sig i världen, bara det finns en dator. Många arbetar hemma, vilket betyder att det blir  mindre transport till och från arbete, papper- energi- och vattenåtgång som på ett kontor. Det minskar och sliter  mindre på kontorsmaterial, möbler, utrustning, kaffe etc.

Voyage By Me är ett ”moln”företag och använder endast digitala verktyg. Bokföring, bokning, kommunikation och all annan administration sker endast digitalt.

PLASTAVFALL

Ett stort problem vi på Voyage By Me ser under våra resor är allt plastavfall som ofta finns ute i naturen på de destinationer vi erbjuder våra resenärer. Förutom att vi själva försöker ”plastbanta” vill vi gärna ge lite tips till våra resenärer om hur man kan gå till väga i de länder där det är svårt att få tag i annat än t ex vatten i plastflaskor.

Statistik visar att en resenär i genomsnitt använder ca 30 plastflaskor under en 14 dagars resa i ett land som lider av vattenbrist och rent vatten. Detta orsakar produktion av en enorm mängd avfall som i de flesta länder inte återanvänds eller eller förstörs på rätt sätt. Mycket hamnar ute i naturen, på vägarna, på fälten och i haven.

Vad kan man göra för att hjälpa till?

Här är några tips:

1 Återanvänd din vattenflaska

Kontrollera information om vattentillståndet och kvalitet på den destination du planerar att åka till. I vissa länder kan man ibland faktiskt dricka kranvattnet. I de länder där det inte går att dricka vattnet kan du försöka fylla på vattenflaskan på platser där det är möjligt att finna dricksvatten. Vissa hotell, restauranger och butiker har vattenstationer för att fylla på din flaska.

2 Koka vatten 

Om du har en vattenkokare utrustad på ditt hotellrum eller med dig kan du rena vattnet genom att koka den. Koka ordentligt minst en minut för att få bort bakterier.

3 Använd vattenfilter

Ett säkert sätt att rena vatten från bakterier, virus, kemikalier, tungmetaller och för att filtrera bort en annorlunda smak är att använda ett praktiskt vattenfilter. Du kan hitta på internet bra och prisvärda vattenflaskor med integrerade filter.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag