Marockos mytiska städer

7 dagar | 6 nätter

Tangier - Assilah - Rabat - Casablanca - El Jadida - Oualidia - Essaouira - Marrakesh

Under denna resan kommer ni att se:

 • Cape Spartel
 • Kasbah
 • Lixus
 • Rabat
 • Casablanca
 • Hassan II-moskén
 • Safi
 • Essaouira
 • Marrakesh
Day 1

Tangier - Assilah - Rabat

Ankomst till Tangier, besök av Cape Spartel, se den enastående utsikten över Gibraltar sund och Atlanten, besök av Kasbah, gamla Medina och en vacker minaret. Avfärd mot Assilah, känd som "tillhåll för världens konstnärer”, vidare mot Larache. Du får sedan utforska Lixus, den näst viktigaste romerska ruinen i Marocko efter Volubilis. Ankomst till Rabat.
  Day 2

  Rabat - Casablanca - El Jadida

  Stadsrundtur i Rabat, där du får se några av Marockos äldsta monument.
  Vidare till Casablanca, besök av denna handelsstad, Marockos ekonomiska centrum, som även är en blomstrande kosmopolitisk stad. Stadsbilden kännetecknas från havssidan av Hassan II-moskén med sin 200 meters höga minaret som dominerar hela staden och dess omgivningar. Ankomst till El Jadida.
   Day 3

   El Jadida - Oualidia - Essaouira

   Rundtur i staden med besök av Citadellet. Avfärd till Oualidia, en lugn fiskeby längs stranden. Njut av en lunch vid havet, som erbjuder fina stränder, säker surf- och vindsurfing. Här hinner du kanske med att ta en tur i liten fiskebåt, eller utforska de små vikarna och klipporna.
   Avresa till staden Safi, som ligger på en del av Atlantkusten som har behållit sina gamla portugisiska befästningar och är känd för sardiner och keramik. Fortsätt till Essaouira.
    Day 4

    Essaouira

    Utforska staden (som tidigare hette "Mogador") och världsarvet på UNESCOs lista. Du får se ”Skala” som erbjuder en fantastisk utsikt över de portugisiska vallarna, innan du kommer fram till stadens solbelysta torg, Place Prince Moulay el Hassan med sin typiska portugisiska hamn som är ett fantastiskt exempel på morisk och portugisisk arkitektur. Prova på en skaldjurslunch i en av de lokala restaurangerna. Resten av dagen fri.
     Day 5

     Essaouira - Marrakesh

     Innan avfärd till Marrakech, blir det ett besök nära Essaouira till en av Marockos bästa lokala ostproducenter. Du stannar senare till för ett besök av den första och enda marockanska vingård på 50 hektar, vars vin uteslutande görs på druvor från Rhônedalen (Bourgogne) och den enda som fått Ekologiskt certifiering enligt överensstämmelse med europeiska förordningar. Här pressas också ekologisk olivolja.
      Day 6

      Marrakesh

      Guidad rundtur I staden och besök av Medersa Ben Youssef, ett praktfullt exempel på morisk arkitektur och den största koranskolan i Marocko. Upptäck Kasbah distriktet med dess vackra torg. Njut av en promenad genom de judiska kvarteren (Mellah) och Koutoubia moskén och avsluta turen på det berömda torget -Jamaa el Fna, ett måste för alla Marocko älskare! Tillbringa resten av kvällen och upptäck en labyrint av omgivande souks.
       Day 7

       Marrakesh Apt

       Avfärd till flygplatsen för hemresa.

        Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

        Cirkapris för denna resa per person: 11,900:-

        Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

        Ingår i resan

        • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration


        Ingår ej i resan

        • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

        Upplev det här under din rundtur

        Cape Spartel

        Kasbah

        Lixus

        Rabat

        Casablanca

        Hassan II-moskén

        Safi

        Essaouira

        Marrakesh