Marockos medinor, souker, kasbahs och den vackra naturen

7 dagar | 6 nätter

Tangier - Tetouan - Chefchaouen - Volubilis - Meknes - Fez - Beni Mellal - Ouzoud - Marrakesh

Under denna resan kommer ni att se:

 • Tangier
 • Chefchaouen
 • Volubilis
 • Kasbah
 • Moulay Idriss grav
 • Fez
 • Beni Mellal
 • Ouzoud
 • Marrakesh
Day 1

Tangier – Tetouan – Chefchaouen

Efter ankomst till Tangier, sightseeing och upplev utsikten över Gibraltar sund och Atlanten. Avfärd mot Tetouan. Tetouans medina är liten, men utan tvekan den mest kompletta och har varit i stort sett orörd av yttre påverkan. Avresa till Chefchaouen som i princip är oförändrad sedan 500 år. Besök av den vackra gamla medinan med sina smala gator, "Ras El Ma" vattenfallet och Kasbah.
  Day 2

  Chefchaouen - Volubilis - Meknes

  Avfärd mot Volubilis och förbi Moulay Idriss grav, ett framstående helgon i slutet av 800-talet och sonson till profeten Muhammed. Detta är en av landets viktigaste andliga platser och vallfärdsort. Vidare till världsarvet av Volubilis, en romersk ruin.
  Avfärd till Meknes. Rundtur i Marockos före detta huvudstad, under regeringstiden av Moulay Ismail, runt 1700-talet, bland annat den magnifika Bab; mausoleum Moulay Ismail, det enorma Heri es-Souani, ett spannmålsmagasin.
   Day 3

   Fez

   Avfärd till Fez. Rundtur i Fez, den äldsta kejserliga staden i riket, mest känd för sitt andliga och pedagogiska bidrag till den marockanska kulturen. Besök av den medeltida Medinan, Abou Inania Medersa, Karaouine moskén, Nejjarine fontänerna. Du besöker de berömda souks där hantverkare fortfarande arbetar enligt en uråldrig orientalisk tradition.
   Besök av Fez El Jdid i närheten av slottet och Mellah- det "judiska distriktet".
   Resten av eftermiddagen är fri.
    Day 4

    Fez - Beni Mellal - Ouzoud

    Avfärd till den lilla staden Ifrane (1650m över havet), även kallad " Marockos Schweiz". Breda avenyer, parker, europeiskliknande villor - här ser du en okänd sida av Nordafrika. På vägen kan du ha möjlighet att upptäcka de lokala aporna. Du åker förbi det steniga landskapet som påminner om månkratrar. Vidare till Khénifra och Beni Mellal förbi frodigare landskap, fullt av odlingar av frukt och grönsaker. Du besöker Ksar Ain Asserdoune och njuter av panoramautsikten över jordbruk och stad.
     Day 5

     Ouzoud - Marrakesh

     Tillbaka till Marrakech. Du stannar till vid det populära vattenfallet i Ouzoud. Landskapet består av gröna dalar, kvarnar, fruktträdgårdar och dramatiska raviner vid El Abid floden. Du får se den naturliga bron Imi n'Ifri nära Demnat. Ankomst till den röda staden Marrakech där vår chaufför släpper dig vid Riad Aladdin.
      Day 6

      Marrakesh

      Urforska några av stadens mest betydelsefulla historiska platser under din guidade tur. Du får besöka Medersa Ben Youssef, ett exempel på morisk arkitektur och den största koran-skola i Marocko. Upplev Medinans labyrinter och se Bahia Palace med sina vackra tak och uteplatser och Saadian gravarna. Upptäck Kasbah distriktet med det vackra torget. Ta en promenad genom de judiska kvarteren (Mellah) och se Koutoubia moskén och avsluta turen på ett av de mest berömda torgen i världen: Jamaa el Fna, ett måste för alla Marocko älskare!
       Day 7

       Marrakesh Apt

       Avfärd till flygplatsen för hemresa.

        Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

        Cirkapris för denna resa per person: 11,400:-

        Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

        Ingår i resan

        • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration


        Ingår ej i resan

        • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

        Upplev det här under din rundtur

        Tangier

        Chefchaouen

        Volubilis

        Kasbah

        Moulay Idriss grav

        Fez

        Beni Mellal

        Ouzoud

        Marrakesh