Baja California

Upplev Baja California, även kallad “Guds finger i Stilla havet” och är endast 40 till 240 km, och överstiger Italiens längd. Här blandas alpmiljö med ökenlandskap, långa stränder med skog och vulkaner. Valskådning och natur, men även en insikt i den koloniala historien, står på programmet!

10 Dagar | 9 nätter

La Paz - Loreto - San Ignacio - Loreto - La Paz

Under denna resan kommer ni att se:

 • La Paz
 • Loreto
 • San Ignacio
Day 1

La Paz

Ankomst och transport till ditt hotell.
  Day 2

  La Paz - Loreto

  La Paz, - López Mateos (273.0 km / 4-5 timmar)
  Dags för valskådning. Ute på lagunen, vid Lopez Mateos passerar gråvalarna. Under flera, kanske blöta, timmar kan du få se dessa smidiga bjässar, en helt fascinerande och oförglömlig utflykt!
  Vidare mot Loreto, (159.0 km / 2,5 tim.)
   Day 3

   Loreto - San Ignacio

   Loreto- Bahía Concepción (93.0 km / 1,5 tim.)
   Avfärd mot Bahía Concepción. Vägen går genom den pittoreska naturen vid det djupblå havet, vita sandstränder och med den mäktiga Cardon-kaktusen som bakgrund. Bukten är ett reservat och ett skyddat område där många fågelarter, valar, delfiner och valhajar finns.
   Bahía Concepción - Santa Rosalía (105,0 km / 1, 5 tim.)
   Santa Rosalía uppstod under 1800-talet när ett franskt gruvkompani ”El Boleo” upptäckte gruvmöjligheterna här. De flesta av de imponerande industrianläggningarna är förfallna eller rivna, men rester av det franska inflytandet finns fortfarande kvar: typiska villor, en tidigare förvaltningsbyggnad (nu "Museo Histórico Minero"), Hotel Francés, och kyrkan Santa Barbara de Santa Rosalía byggd av järn och designad av Gustave Eiffel.
   Du kör vidare till San Ignacio, (77.0 km / ca 1 timme)
    Day 4

    San Ignacio

    San Ignacio, BCS - Laguna San Ignacio (67.0 km / 127 Min.)
    Under valskådningssäsongen (mitten av januari till slutet av mars) tar du en panga (typ av båt) ut till Laguna San Ignacio för att återigen få se gråhvalar i sin naturliga miljö.
    Picknick
    Vidare sedan till San Ignacio (67.0 km / ca 2 timmar)
     Day 5

     San Ignacio

     San Ignacio - Cueva del Ratón (80.0 km / ca 2,5 timmar.)
     Besök Sierra San Francisco. Sierra erbjuder en underbar utsikt över Stilla havet och det robusta bergslandskapet. Ju högre upp man åker växlar vegetationen. En kort vandring för att upptäcka grottmålningarna från Cochimí-indianerna. I Cueva del Ratón hittar man målningar av hjort, män, fåglar och fiskar.
     Picknick
     Tillbaks till San Ignacio
      Day 6

      San Ignacio

      San Ignacio- Guerrero Negro (144.0 km / ca 2 timmar.)
      Valskådning i Guerrero Negro: Via saltproduktionsanläggningen tar du dig till piren, där Panga-båtar tar dig ut till lagunen för att se de amerikanska gråhvalarna leka. Beroende på väder och vind får du njuta av dem under ca 2 timmar. Picknick och guidad tur genom det imponerande saltverket i Guerrero Negro. Kort vandring genom de saffransfärgade sanddynerna, följt av besök på fågelreservatet, där flyttfåglar t ex amerikanska vita pelikaner och andra arter lätt kan ses när de letar efter mat.

      Tillbaks till San Ignacio
       Day 7

       San Ignacio - Loreto

       Upplev den gröna palmoasen - mer än 80 000 palmer, fikon och apelsinträd trivs längs en flod som strömmar över vulkanens bergsyta. San Ignacio grundades 1728 på uppdrag att omvända de lokala Cochimí-indianerna till kristendom och ligger mitt i lavalandskapet. Besök centrum av byn, den imponerande missionskyrkan och det informativa museet, som fokuserar på grottmålningarna.
       Vidare mot Tres Virgenes (43.0 km / 48 Min.)
       På vägen,MEX 1, träffar du på lavalandskapet vid foten av "Tre Virgins" - Volcán Las Tres Vírgenes - vulkantoppar på nästan 2000 meter. Vid foten av den fortfarande aktiva vulkanen, gör du en liten vandring för att njuta av den extraordinära atmosfären.
       Vidare mot Mulegé (122.0 km / ca 2 timmar.)
       Besök av Mulegés oasen och den lilla staden med samma namn i Río Santa Rosalía - dalen. Vattenförsörjningen av denna oas tillhandahålls av en osynlig flod som kommer fram till markytan i form av långa vattendrag. Mulegé är välsignad med frukt och jordbruksprodukter året runt. Från utsiktsplatsen bakom missionskyrkan har du en spektakulär utsikt över den vackra oasen med dess tusen dadelpalmer.
       Avfärd till Loreto, (138.0 km / ca 1,5 timmar)
        Day 8

        Loreto - La Paz

        Loreto var det religiösa och sekulära centret och huvudstaden i hela spanska Kalifornien, som utvidgades till nuvarande USA-staten Oregon. En storm förstörde " Mother of all Californian Missions " år 1829. Endast turism och sportfiske ledde till återuppkomsten av staden. Här besöker du missionshuset och missionsmuseet.
         Day 9

         La Paz

         En båt från La Paz marina, tar dig under, ca 90 minuter ut till den obebodda ön Espíritu Santo. Den vulkaniska ön erbjuder fantastisk utsikt och vackra stränder samt unik vegetation. Du besöker sjölejonkolonien på Los Islotes och du kan även snorkla med de lekfulla ungarna. Picknick på en sandstrand.
         La Paz, på ökenhalvön Baja California, är en lugn stad och känd för sina pittoreska solnedgångar. Blommor och grönska, den ständiga brisen, coromuel, ger staden en trevlig lätt atmosfär. Promenera längs strandpromenaden, Malecón, och besök torget med katedralen och dess rosenfärgade klocktorn
          Day 10

          La Paz

          La Paz, - Todos Santos (83.0 km / ca 1,5 timmar.)
          Todos Santos, staden ligger vid Kräftans vändkrets, och erbjuder en härlig kolonial atmosfär. Den lilla staden erbjuder affärer, restauranger och framförallt gallerier där traditionella hantverk och moderna målningar är till salu. Dess trevliga klimat, närliggande stränder och historiskt belägna centrum lockar många konstnärer att stanna permanent i staden.
          Vidare till Cabo San Lucas (77.0 km / ca 2 timmar)
          Los Arcos - ett allomfattande landmärke, ovanför Bay of Cabo San Lucas, är den sydligaste punkten i Baja Kalifornien. En båttur ger dig möjlighet att studera mångfalden av marint liv nära Los Arcos och ta ett uppfriskande dopp i vattnet i Playa del Amor, Lover's Beach. Utforska staden Cabo San Lucas, följ spåren av äventyraren Thomas Cavendish. Ta en promenad längs marinan och njut av havet och den underbara sandstranden.
          Tillbaks till La Paz, (159.0 km / ca 2 timmar)
          Beroende på din flygtid tar du in på hotell eller så blir det transfer till flygplatsen för hemfärd.

           Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

           Cirka pris för denna resa per person:  51,900:-

           Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktivitete

           Ingår i resan
           • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

           Ingår ej i resan
           • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

           Upplev det här under din rundtur

           Todos Santos

           Loreto

           San Ignacio