Upplev det autentiska Jordanien

Al-Salt

Den gamla staden, As-Salt, var en gång den viktigaste bosättningen i området mellan Jordan-dalen och östra öknen. På grund av sin position som viktig handelsförbindelse mellan den öst och väst blev staden en betydande plats för regionens många härskare.

Här hittar man små butiker som speglar det arabiska livet mellan öknen och Jordan dalen.
Promenera längs Al Hammam gatan och utforska de orientaliska affärerna, stanna vid museet i Abu Jaber House och Madafat Al-Khalili för att veta mer om jordaniens lokala liv och traditioner.

Ta en promenad runt gamla stan och utforska de smala gatorna, du kan besöka en kyrka och en härlig marknad. Se till att du bär bekväma skor eftersom staden är ganska kuperad och det finns många trappor.

Amman

Utforska Ammans centrala del, den antika arabiska basaren – Al Souk.
Vandra på gatorna, genom marknaderna, gå förbi guldaffärer, kryddbutiker och klädbutiker.
Förvilla dig bakom Husseini-moskén, vid marknaden för frukt och grönsaker.
Nära King Faisal Street, hittar du många kaféer och juicebutiker som lockar med arabiska desserter och färskpressade juicer beroende på säsong. Passa på att prova något nytt!
Shawarma, falafel och Hummus är lokala rätter som du inte ska missa. Högst på listan hittar du “Knafa”, den populära traditionella sötsaken.

Kungligt Bil Museum

I Amman hittar finns ett världskänt museum där den bilintresserade får sitt lystmäte mättat.
Här lär man sig om det hashemitiska kungariket Jordaniens historia, från början av 1920-talet till idag.
De utvalda bilarna lyfter fram Hans Majestäts liv, den sena kungen Hussein och hans regeringstid, liksom de många aspekterna av hans ledarskap.
Museet ger besökaren en inblick i kungets historia genom de utställda bilarna från den tid som kung Abdullah I, rikets grundare, till den nuvarande epoken av Hans Majestät King Abdullah II. Utställningen återspeglar kungarikets utveckling i takt med bilens framsteg i landet och dess omvandling sedan den stora arabiska revolten under andra världskriget.

Dykning i det röda havet

Utforska Röda havet genom en fantastisk resa under vattnet. Du som vill lära dig att dyka, har dykt men behöver fräscha upp dina kunskaper eller den erfarne dykaren – alla möjligheter hittar man här för den som vill utforska undervattensvärlden och de marinbiologiska parker som finns i Röda Havet.

Lär dig laga Jordaniska specialiteter i Petra

Petras kök och jordaniens mat i allmännhet är välkänt i regionen. Lär dig laga lite annorlunda rätter från mellanöstern.
Under överseende av en av våra kockar kommer du att tillsammans med lokala kvinnor lära dig att laga soppa, kalla och varma mezzes och sallader och sist men inte minst en typisk jordansk huvudrätt. En garanterat spännande matupplevelse!

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag