Unika upplevelser i Kambodja

TEMPELMIDDAG MED LOKALBOR I BANTEAY CHHMAR

Tänk dig en middag med stearinljus framför ett 1100-talstempel medan solen går ner till traditionell musik… Allting organiseras av den lokala byn och dess innevånare, vilket gör det till en genuin upplevelse, vid Banteay Chhmar du aldrig glömmer.

MORGON MED MUNKARNA (BATTAMBANG)

Den här turen startar tidigt på morgonen och inkluderar promenader, cykling och en kort båttur. Här får man lära sig om den andliga sidan av Kambodja genom att spendera lite tid med munkar och se staden Battambang vakna till liv. Efter att ha avnjutit en färsk kopp morgonkaffe går man ombord på en lokal båt för att korsa Sangkefloden. I ett lokalt tempel får man se munkarna förbereda sig för att samla in sina morgonallmosor. Man cyklar sedan tillbaka till floden och följer med munkarna när de går in i staden. Guiden hjälper till att översätta alla frågor om buddhismen. Cykelturen går därefter vidare till en lokal marknad där man kan prova lite lokal mat innan den fortsätter längs lugna vägar tillbaka till stan.

FISKMARKNAD (KAMPOT)

Ett besök före gryningen på Kampots fiskmarknad är en upplevelse som få andra kommer att få i Kambodja. Fiskebåtarna går till havs på seneftermiddagen och återkommer tidigt på morgonen innan det ljusnar. Bästa tiden att komma hit är klockan 5.30 när det finns tillräckligt med ljus för att uppleva all liv och rörelse och ta några vackra foton på en marknad som sällan besöks av turister. Redan vid klockan 7 är marknaden nästan utsåld på både fisk och skaldjur, och det är dags att återvända till hotellet för frukost…

TA EN PAUS FRÅN TURISTMASSORNA VID ANGKOR THOM (SIEM REAP)

Att gå en promenad runt Angkor Thoms urgamla murar är en autentisk upplevelse för alla sinnen. Distansen är 2-10 km beroende på besökarens intresse och man går längs en sandig skogsstig. Räkna med att höra lokala bönder arbeta eller fåglar som sjunger, men knappast några störande turistgrupper. Efter att ha njutit av solnedgången vid ett dolt tempel, är det dags att ta plats i en traditionell snidad träbåt och bli rodd på “Angkor Gondola” tillbaka till transfern. Champagne, vin och läskedrycker erbjuds som avslutning på en minnesvärd dag långt från turistmassorna.

TRADITIONELL FRUKOST VID SOLUPPGÅNGEN (SIEM REAP)

Soluppgången vid Ta Prohm erbjuder en avkopplande atmosfär långt från folkmassorna som ofta ses på Angkor Wat. Ljuset kommer att förändras när solen stiger vid detta unika tempel som har lämnats till naturen med träd och vinrankor som växer bland byggnaderna. Turen fortsätter sedan till ett lokalt trähus nära det kungliga badet i Sra Srang där man avnjuter en energigivande traditionell frukost.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag