Unika aktiviteter i Sydafrika

Djur, natur och vinodlingar är kanske det man tänker på först när man funderar på att besöka Sydafrika. Men det finns så mycket mer att se i detta imponerande land. Här får du några tips på spännande aktiviteter under din resa i Sydafrika som gör att din resa får nya dimensioner, samtidigt som du har möjlighet att få ännu mer insyn i landets unika utbud.

Lär känna Zulu under en dagstur - Valley of a Thousand Hills

Träffa en traditionell “healer” och pärlbroderande kvinnor, se traditionella hus, känn rytmen av den världsberömda zulumusiken och följ med i dansen. Lunch serveras antingen i ett familjehem eller så organiseras det en läcker picknick. Ett besök på ett barnhem där du får lära dig om de utmaningar som man står inför här. Att spendera en dag i denna härliga dal och lära känna människorna är en upplevelse som du aldrig någonsin kommer att glömma.
Dagen kan se ut så här (3-6 timmar):
• Introduktion till Valley of a Thousand Hills – dess kultur, människor och utmaningar
• Besök hos en traditionell healer
• Besök på ett pärlbroderingsprojekt med möjlighet att köpa hantverk direkt från de kvinnor som tillverkar dem
• Traditionell zululunch på den lokala restaurangen eller lunch i ett familjehem
• Besök på ett barnhem, alternativt – besök av en lokal skola eller en religiös ceremoni, beroende av vad som är möjligt just den dag du är på besök.

Rooibos te safari

Välj på två alternativ, ett besök på en gård som odlar rooibos te eller en rundtur för att förstå den spännande växten “fynbos” som är en buskliknande växt – speciell för Sydafrika. Du kan även kombinera båda turerna.

Rooibos (Aspalathus linearis) är en art av den endemiska busken fynbos. Den kombinerade rooibos / fynbos-turen kommer att visa sig särskilt intressant för dig som vill veta mer om fynbosbiomet som utgör Cape Floral-regionen.

Groenkol Rooibos Tea Estate, är unikt då hela produktionen av rooiboste, utförs på gården – från odling till slutförpackning och marknadsföring. Under besöket får du information om hur rooibos gynnar den regionala ekonomin och hur klimatförändringen påverkar skörden av denna växt.

Fynbosturen (ca 1,5 timmar) justeras enligt vad som händer säsongsmässigt i vegetationen. Du får en spännande förklaring om hur den sk Cederbergs fynbos anpassar sig för att överleva regionens mycket heta, torra sommarförhållanden, hur växterna lockar pollinatorer och hur de skyddar sig mot insekter och skadedjur.

Under turen kan du också besöka gårdens vackra klippformationer, som spelar en viktig ekologisk roll i Cape Floral-regionen.

Avslutningsvis får du provsmaka ett specialkryddat rooiboste och lockas av butikens utbud av rooibosprodukter.

High tea i Khayelitsha

Följ med till Khayelitsha, vilket betyder “nytt hem”. Kapstadens största township som ligger cirka 30 km från Kapstaden och erbjuder en härlig smak av unikt och traditionellt township-kök.

Du får möjlighet att träffa och prata med lokalbefolkningen och hälsa på barn längs vägen. Din kunniga guide ger dig ett varmt välkomnande, tar dig med och introducerar dig till Lufefe, och så får du smaka på “spenatbröd” och muffins under ett hälsosamt “high tea”.

Traditionell Cape Malay matlagningskurs i Bo Kaap

Denna matlagningskurs äger rum i ett av de vackra färgstarka husen i Wale Street i Bo-Kaap. Köket är modernt och välutrustat. Din värd Gamidah har anordnat matlagningskurser i många år i sitt eget hem. Hon är en underbar kock som kommer att tillaga en utsökt måltid med dig som ni sedan avsmakar.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag