I Chichubamba kan du välja olika aktiviteter:
* Keramik: Följ processen och stegen för att göra traditionell keramik
* Choklad: Drick hemgjord choklad och prova choklad med blandning av kastanjer, valnötter, jordnötter med mera.
* Biodling: Lär dig om hur man föder upp bin samt processen för att utvinna honung.
* Beredning av Jora Chicha (majsöl): Jora Chicha görs med det autentiska Urubambina- och Heliga dalen-receptet.
I Huayllafara. Följ med byborna till fälten och delta i jordbruksarbetet. Uppgifterna varierar beroende på säsong. Du får lära dig om sambandet mellan människan och det andinska jordbruket genom att använda förfädernas redskap. Demonstration av varje steg i processerna syftar till att involvera dig i en direkt interaktion med Moder Jord och förstå förhållandet mellan samhällsbyggare och det omgivande andinska universumet.
Dessa sensationella bad tjänar inte bara till att avgifta vår kropp, utan också – om det görs på ett ritualiskt sätt – rena auran som omger var och en av oss.
Kommunicera med gudarna genom det andinska oraklet, kokabladet och regionens traditionella andliga mästare. Du ställer en fråga, ett orakel konsulteras och en shaman som har utbildats i dessa tekniker tolkar svaren. Svaren du får möjliggör en bättre förståelse för ditt öde och inspirerar positiva och konstruktiva handlingar.
Denna antika disciplin utforskar, utvecklar och integrerar kropp, sinne och själ. Yoga stretchar och stärker musklerna i hela kroppen, ökar blodcirkulationen till inre organ och körtlar, stärker nervsystemet och förbättrar koncentrationen. Detta gamla system av självvård ger vitalitet, hälsa, djup avkoppling och sinnesfrid.
Dessa offerceremonier, allmänt kända av lokalbefolkningen som pagor till Pachamama eller despachos till Apus, är ritualer med ett urgammalt ursprung. De är en del av ett system av ömsesidighet mellan den materiella världen och den andliga världen.
Isabel Alvarez, sociolog och forskare i peruansk mat kommer att ge en allmän bild av ursprunget till det peruanska köket, dess inflytande, grundläggande ingredienser, viktiga rätter och trender. Sedan visar och bereder bartendern två klassiska peruanska cocktails: Pisco Sour och Pisco Chilcano. Därefter tillagas peruanska rätter med en kort beskrivning av ingredienserna som används och steg-för-steg-instruktioner och tekniker för varje maträtt.
Under juli till oktober kan du ge dig ut på valskådning för att observera knölvalarna som kommer från Antarktis vatten till norra kusten av Peru för att para sig och föda upp sina kalvar. Under turen kommer du att kunna se dessa magnifika valar göra extraordinära språng. Här har du också möjlighet att se delfiner, sjölejon, sköldpaddor etc.