Unika aktiviteter i Iran

För den som älskar persisk mat

Kurs i persisk matlagning. Om du älskar matlagning och vill lära dig den persiska smaksättningen är denna kurs ett måste. Här får du njuta av en mängd olika läckra iranska maträtter, uppleva nya smaker av underbara, spännande kryddor.

Typiska persiska rätter baseras på ris med kött, lamm, kyckling eller fisk och förstås lite lök, grönsaker, nötter och örter. För att uppnå en balanserad smak blandas karakteristiska persiska aromer som saffran, torkade limefrukter, kanel och persilja. Färska gröna örter används ofta tillsammans med frukter som plommon, granatäpplen, kvitten, katrinplommon, aprikoser och russin.

Tillsammans med andra nyfikna matälskare blir det en unik matlagningsupplevelse.

Se en Zurkhaneh-föreställning

Zurkhaneh är en persisk träningsform, typ av idrotts/gymnastikklubb där deltagarna genomgår en strikt träning under ledning av mästaren Morshed. Zurkhaneh-ritualen leds av en musiker som sjunger helig iransk poesi och håller tid och kontroll genom att trumma och ringa i klockor för att markera början på olika delar av övningarna. Det är inte många platser i världen där man kan se denna unika iranska sport på nära håll.

Besök en iransk byn i Shiraz

Iran är känt för sin välkomnande befolkning och i Shiraz finns möjlighet att få känna på detta då du besöker en lokal by, får äta speciell en hemlagad måltid och besöka en av de gästvänliga familjerna som bor och lever här. Lär dig om det traditionella nomadlivet i Iran och njut av den hisnande utsikten över bergen bortom Shiraz. Om möten med Irans gästvänliga innevånare och god konversation är vad du är ute efter, har du kommit till rätt ställe!

 

Besök Yazd Art House

En kombination av konstgalleri, café och konst- och hantverksbutik som erbjuder en bohemisk atmosfär i en trevlig miljö med vackert mönstrade tyger och målade, handgjord iransk keramik.

Ta en kopp iranskt te på takterassen och njut av det vackra landskapet – har du tid ska du stanna tills solen går ned och se de vackra färgerna som landskapet visar upp.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag