Genuina upplevelser på Madagaskar

EN DAG I PARADISET

Parfymernas ö, Nosy Be, Gå ombord på vår flatbottnade segelbåt Nomade, som låter dig komma riktigt nära stränderna. På morgonen tar vi oss först till den stora ön Sakatia. Bada, snorkla på öns korallrev och avnjut en seafoodlunch ombord på segelbåten.
På eftermiddagen upptäcker vi de små byarna på öns inland, ett litet Ylang-Ylang-destilleri och ananasplantager som växer på kullarna.
Från toppen av ön får vi en vacker utsikt över kusten av Nosy Be och staden Djamandjary. Nomade väntar dig på andra sidan på Ampasindavas strand.
Vi återvänder till Andilana Bay under seneftermiddagen.

EN DAG I DET AUTENTISKA NORRA MADAGASKAR

I norra Madagaskar, nära staden Ambanja, föreslår vi ett överraskande besök på plantagerna (parfymväxter: ylang, vétiver, basilika, patchouli och kamava liksom lokala produkter: kakao, kaffe, vanilj och peppar) samt en kakaoproducents fabrik, där lokalbefolkningen förklarar tillverkningsprocessen av kakao.
Vi fortsätter till Anjavimilay, där vår måltid är förberedd av en broderiförening (FIVEMI) i en restaurang. Föreningen är utbildad för att producera lokala kryddor och stödja lokala broderare.
Möt byborna och upptäck en autentisk landsbygdsatmosfär och livsstil. På eftermiddagen återvänder vi till Ankify. Vi passerar över Sambiranobron för att beundra solnedgången.

LIVET I EN TYPISK HÖGLANDSBY

Spendera 24 timmar och upptäck det lokala livet i en liten by på Madagaskars högland i Andriambilany. Du kommer att hälsas av ett lokalt band och byborna som, efter ett besök i deras by, kommer att förbereda lunchen för dig. Några av byborna kommer att äta med oss. I början av eftermiddagen tar vi en promenad på ca 3 timmar runt byn med en lokal guide som låter dig upptäcka böndernas liv i denna region och deras arbete på fälten. Vänligheten hos invånarna, barnens leenden, du upptäcker själen i landet! Under kvällen anordnas ett speciellt event för dig av byborna. Du kommer att tillbringa kvällen i ett typiskt malagastiskt hus som förvaltas av byns administration.

UPPTÄCK MANGROVESKOGARNA I SÖDER

30 km öster om Tuléar, huvudstaden i södra Madagaskar, upptäcker du den unika södra delen av Madagaskar. Du tar en traditionell malagaskisk kanot och korsar den majestätiska bukten St Augustin på Onylahyfloden. På andra sidan floden tar vi oss in i mangroveskogarna för att upptäcka deras endemiska fauna och flora i en lugn och fridfull miljö långt ifrån omvärlden. Vandra sedan längs floden i en fascinerande ökenmiljö och blir en del av det lokala livet längs vägen.
En lunch förbereds för dig av invånarna i ett litet hus med vacker utsikt över omgivningarna.
En magisk dag där du får upptäcka några av de verkligt autentiska pärlorna i den här delen av landet.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag