Vi tycker arrangemanget generellt sett funkade mycket bra. Vår Guide under veckan Ganda var väldig kunnig och ansträngde sig verkligen för att vi skulle ha det bra och  berättade mycket om Indonesien, samhället, politik, mm. Det gjorde resan mycket intressant. Vi  fick också besöka en stor marknad som kändes väldigt intressant och spännande, det var inte många turister som varit där innan oss fick vi känslan av. Ibland kände vi att vi ville vara för oss själva och tex gå på stan eller till marknaden i Brestagi, då kändes det som Ganda blev lite nervös att vi skulle klara oss på egen hand. Lite ovant för oss att ha en ledsagare med sig hela tiden.

Höjdpunkterna var helt klart djungel trekking med Orangutangerna i Bukit Lawang. Hade vi förstått det innan resan hade vi säkert valt att gå en hel dag eller kanske 2 dagar istället för 3h. Vi hade tur som fick se mycket djur och Orangutanger men det hade varit kul att fått fler timmar eller dagar med denna upplevelse. Bra om du informerar tydligare om det i förväg. En annan höjdare var ju Elefant promenaden och badningen  i Tankahan samt vulkan klättringen i Brestagi.

Samosir Island var väldigt vackert men vi orkade inte se på tempel mm den dagen utan valde att slappa vid poolen.

I efterhand hade vi kanske valt att spendera mer tid i djungeln både i Bukit Lawan och Tankahan (fanns även där möjlighet till trekking som jag förstår det) och hoppat Samosir Island.

Kanske var vi yngre än de flesta resenärer på motsvarande tur, men en valmöjlighet att rikta in sig mer utpräglat på djur och natur hade varit bra för oss.

Sammantaget är vi jättenöjda och vi har tankats med massor av upplevelser och intressanta intryck och fått mycket perspektiv på vårt bekväma liv i Sverige.