Annorlunda idéer på Sri Lanka

Colombo “Foodie Tour” med Rashan

Alla städer har sina intressanta karaktärer som älskar staden. Personer som gått på djupet för att hitta dess sanna själ och dela den med andra. Colombo har Rashan. En promenad med honom tar dig genom Galle Face Green och till Slave Island. Det är nu man ska uppleva allt detta eftersom Colombo genomgår modernisering och många av dess arkitektoniska pärlor kommer vara borta om några år.

En favorit på programmet är de galna gatorna på Slave Island. Du kommer att träffa många lokalbor här och får uppleva hur deras dagliga livsstil ser ut. Inga tillgjordheter här, helt enkelt det lokala livet som det är! Rashan tar dig också till ett gatukök där du kan prova Kottu Rotti – en vardaglig srilankansk rätt som inte får missas och som avnjuts som bäst ståendes på gatan.

Om man vill ta sig bort från turistfällorna är Rashan den perfekta lokalguiden när man vill utforska den andra sidan av Colombo.

Utforska Sri Lankas vilda västern - Jaffna

Under 30 långa år uthärdade det tamilska folket i Jaffna en blockad på grund av inbördeskriget i Sri Lanka. Att resa hit är bara för äventyrslystna – det här är inte en destination att ta lätt på.

Turistguiderna i Jaffna och norr är tamilska eftersom vi talar om en helt annan kultur än den du upplever i söder. Hinduiska tempel, så kallade kovils,dekorerar landskapet, och klädstil, mat och språk skiljer sig från den singalesiska delen av ön. Kontrasterna är slående.

Ön Delft förtjänar ett speciellt kapitel. Det är en avlägsen plats som känns helt isolerad från övriga Sri Lanka. Inga bilar, folktomma stränder och till och med ett övergivet fort gör ön till en av de bäst bevarade hemligheterna i denna del av landet.

Ta en cykeltur längs gatorna i Jaffna, njut av måltider hos lokala familjer och lär dig om vad människorna här var tvungna att utstå under kriget. Detta är helt klart en tur som uppskattas av erfarna resenärer och äventyrare.

Mammas Curry & Gin och tonics – Colombo (Miriswatte)

När vi reser försöker vi alltid leta efter det autentiska köket. Tyvärr är detta allt annat än enkelt eftersom många restauranger tillgodoser turisternas smak och ger en utblandad version av klassikerna.

Låt oss visa dig hur riktig hemlagad srilankansk mat smakar. Det är verkligen som att komma till en helt ny gatronomisk värld, långt från den fruktade hotellbuffén.

Minnen av barndomen och mat leder alltid till mödrar och mor- och farmödrar. Deras mat smakade alltid speciellt av den enkla anledningen att den lagades med kärlek som en kraftfull ingrediens. Förbered dig för att träffa din srilankanska mamma i hennes hem, som kommer att laga dig en curry som får dig att gråta – av både glädje och kryddor. Och om vi kombinerar den eldiga curryn med några gin och tonics för att slåss mot värmen så är du garanterad en kväll att minnas för livet.

Galle Fort från ett annorlunda perspektiv

Det är uppenbart att alltfler turister fått upp ögonen för Galle Fort på senare år. Naturligtvis är fortet i sig en höjdpunkt, men det finns så mycket mer att utforska! Varför inte ta sig bort från folkmassorna på en andlig resa utanför Galle? Den 20 minuters tuktuk-resan för att komma dit är redan där något som alla borde uppleva. Här färdas man på småvägar genom frodiga och gröna fält utan en turist i sikte. Några bybor skördar grödorna eller pratar med sin granne medan de sippar på en toddy färskt pressad från en närliggande palm.

Guiden, som själv är buddhist, tar dig med på en andlig resa för att rensa kroppen och sinnet från negativa tankar och hylla Buddha. Denna symboliska handling som utövas av varje srilankansk buddhist ger en känsla av glädje, frid och lättnad. Man känner sig verkligen tagen ståendes framför den stora Buddhastatyn medan man offrar de traditionella Pichcha-blommorna. Andra ritualer inkluderar rökelse och vattning av det heliga Bo-trädet. Guiden kommer att berätta mer om betydelsen av dessa.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag