Praktisk information om Peru

Det är alltid bra att läsa på lite om destinationen du ska till. På den här sidan ger vi dig praktisk information inför din resa till Peru för att förenkla dina förberedelser.

 

Pass/Visum

Som svensk turist har du rätt att vistas visumfritt i Peru i upp till 90 dagar. Vid ankomst till landet får du ett så kallat immigrationsdokument. Detta måste sedan kunna uppvisas när du lämnar landet. Säkerställ att ditt pass är giltigt i ytterligare minst sex månader efter att du beräknar att komma hem.

Vaccination

Perus geografiska läge ställer höga krav på vaccinationsskydd. Din mottagning utvärderar dina behov och vi rekommenderar att du är ute i god tid – helst 4-6 veckor innan din planerade avresa.

Säkerhet

Peru har god säkerhet för turister, men du bör ändå vidta försiktighetsåtgärder, såsom att förvara och bära med dig värdesaker på ett säkert sätt, vara försiktig och uppmärksam i trafiken samt att undvika större folksamlingar och demonstrationer.

Naturförhållanden

Perus regnperiod pågår under oktober till april med risk för översvämningar och andra problem. Håll dig uppdaterad om läget i förebyggande syfte om du befinner dig i landet under denna tid.
Jordskalv förekommer också i och med landets läge nära en tektonisk plattgräns.

Reseförsäkring

Vi rekommenderar som alltid att du tar det säkra före det osäkra och skaffar dig en fullgod reseförsäkring. I många fall ingår sådan i hemförsäkringar. Kolla upp vad som gäller i ditt fall.

Valuta

Sol (PEN)

Tidsskillnad

– 6 timmar

Elektricitet

Samma eluttagsstandard som här hemma i Sverige, så normalt sett kommer du inte behöva adapter. Undantag förekommer dock, så det är ändå rekommenderat att ha med sig en.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag