Praktisk information om Nicaragua

Nicaragua tillhör de tre mest säkra länderna i Latinamerika och är därför ett land du kan känna dig trygg att resa runt i.

Pass/Visum

För att komma in i Nicaragua krävs att du har ett pass giltigt i mer än 6 månader från dagen för inresa.

Medborgare i Schengensamarbete, inklusive Sverige, behöver inte visum innan de kommer till Nicaragua. På flygplatsen eller vid gränsen köps ett turistvisum samtidigt som passet kontrolleras. Visumet kan kosta US $ 10,00 för 30 dagar, men  priserna ändras i sista stund. Ha med cash.
Om du reser från Sverige till Nicaragua via USA måste du ha gjort en ESTA-anmälan och därmed få en inträde genom USA godkänd före avgång. Annars avvisas du innan du kommit ombord på planet!

Vaccination

Basvaccination behövs, hepatit, stelkramp etc. Malaria är ovanligt. Hör med en vaccinationscentral vilka vaccianationer just du måste ha.

Naturförhållanden

I Nicaragua räknar du bara med två årstider, nämligen torrsäsongen och regnperioden. Torrsäsongen är från mitten av november till mitten av maj. Under regnperioden regnar det inte hela tiden, men man bör förvänta sig en daglig regnskog. September och oktober är månaderna med mest nederbörd.
Nicaragua ligger i en jordbävningszon där jordbävningar kan uppstå, men de är mycket sällan massiva. Därför finns också aktiva vulkaner, som sällan bryter ut.
I allmänhet om klimatet sägs att låglandet har ett tropiskt klimat och är därför varmt hela året. I bergen är klimatet lite kallare men kommer sällan under 20 grader.

Reseförsäkring

Att delta i en resa måste du ha en reseförsäkring för dig som täcker sjukdomar och olyckor över hela världen.

Valuta

Även om Nicaragua har sin egen valuta, nämligen Cordobas, är det US $ som gäller här. Det innebär att alla priser är relaterade till faktiska priser i US $.
Praktiskt taget överallt, till exempel restauranger, bensinstationer, stormarknader etc. accepteras de allmänt kända kreditkorten som VISA, MASTER, DINERS, etc. I de flesta större städer finns det bankomater där lokal valuta kan tas ut, men även US $.

Tidsskillnad

Under vintersäsongen är Nicaragua 7 timmar efter Sverige. När det är sommartid i Sverige är tidsskillnaden 8 timmar.

Elektricitet

I Nicaragua använder du 110 volt och kraftuttagen skiljer sig från Sverige. Därför bör du bära en adapter, samma som till den amerikanska nätkontakten.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag