Praktisk information om Myanmar

Myanmar är ett av Asiens minst utforskade länder bland västerlänningar. Turismen är fortfarande i sin linda så det är bra att ha med sig lite praktisk information innan man bestämmer sig för att åka hit. Nedan listar vi de viktigaste punkterna.

Pass/Visum

Visum till Myanmar erhåller du enklast på https://evisa.moip.gov.mm/
Säkerställ att ditt pass är giltigt i ytterligare sex månader efter inresan i landet.

Vaccination

Oavsett hur länge du ska vara i Myanmar eller vilka delar av landet du ska åka till är det mycket viktigt att du skaffar ett fullgott vaccinationsskydd. Kontakta din mottagning för att se över ditt behov 4-6 veckor innan avresa.

Säkerhet

Säkerhetsläget i Myanmar är spänt på sina håll. Vissa delar av landet tillåts inte resenärer åka till och på andra håll råder restriktioner. Större delen av landet är dock öppet för turism och säkerhetsläget här är relativt gott. De turer vi erbjuder körs i områden som bedöms som säkra.
Oavsett vart i landet du ska åka är det dock viktigt att du dagligen håller dig uppdaterad om situationen i landet och följer de lokala myndigheternas anvisningar

Naturförhållanden

Myanmar ligger i riskzonen för såväl stormar som cykloner som kan ställa till stor förödelse. Om ett oväder drabbar landet under din vistelse är det a och o att du följer myndigheternas säkerhetsanvisningar.
Landet har även seismologisk aktivitet och jordskalv förekommer.

Reseförsäkring

Att vara fullt försäkrad är mycket viktigt vid resa till Myanmar. Kontrollera om din hemförsäkring täcker resor hit. Om inte måste du teckna en separat försäkring. Ha med intyg under resan.

Valuta

Kyat (MMK)

Tidsskillnad

+ 5,5 timmar

Elektricitet

Eluttagen är av lite olika slag i Myanmar och på sina håll behöver du adapter. Tillfälliga strömavbrott är vanliga så ta gärna med dig en ficklampa.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag