Praktisk information om Mexiko

Inför en resa till Mexiko är det fördelaktigt att få sig lite praktisk information om landet. Vi listar det viktigaste att tänka på för att underlätta din reseplanering.

Pass/Visum

Som svensk turist med giltigt pass kan du stanna visumfritt i landet i upp till 180 dagar. Ombord på flygplanet får du fylla i ett inresedokument/turistkort. Detta stämplas i passkontrollen och måste kunna uppvisas vid utresan.

Vaccination

Ta inga risker – se till att du är fullgott vaccinerad inför din resa till Mexiko. Vaccinationsmottagningen bedömer ditt behov individuellt. Detta bör genomföras 4-6 veckor innan avresa.

Säkerhet

Kriminaliteten är högre i Mexiko än här hemma, men turister drabbas inte i högre grad här än i andra länder. Vi rekommenderar ändå att du bär på dig dina värdehandlingar på ett betryggande sätt, att du är extra uppmärksam vid stora folksamlingar samt att du undviker demonstrationer.

Naturförhållanden

Mexiko ligger i en region som kan drabbas av orkaner under säsongen juni till november. Om du är här under denna tid bör du hålla koll på väderutvecklingen samt följa hotellets och lokala myndigheters försiktighetsåtgärder om ett oväder drar in.

Mexiko har seismologisk aktivitet med risk för jordskalv. De flesta är dock små.

Reseförsäkring

Ingår försäkring för resa till Mexiko i din hemförsäkring? Kolla upp detta i god tid innan ditt avresedatum. Saknar du försäkring måste sådan tecknas. Den skall inkludera ersättning vid förlust av tillhörigheter såväl som sjukvård.

Valuta

Mexikansk peso (MXN)

Tidsskillnad

-9 till -7 timmar

Elektricitet

Mexiko har den amerikanska standarden på eluttagen. Som svensk besökare måste du således ha med dig en reseadapter.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag