Praktisk information om Kambodja

Pass/Visum

Du söker lättast visum till Kambodja via e-Visa: https://www.evisa.gov.kh/. Visum kan även utfärdas på plats vid ankomst till Siem Reap eller Phnom Penh flygplats.
Se till att ditt pass är giltigt i ytterligare minst 6 månader efter inresedatumet.

Säkerhet

Kambodja räknas som ett relativt säkert land att turista i. Mindre politiska spänningar förekommer dock ännu och du rekommenderas att följa utvecklingen via medierna om du besöker landet under en sådan period.
Den största faran är den hetsiga trafiken! (var försiktig när du korsar gatan i städerna). Brottsligheten är generellt låg och turister drabbas sällan. Ficktjuvar och väskryckare förekommer dock i Phnom Penh så vi rekommenderar att vara försiktig med värdesaker och lämna pengar du inte behöver i hotellets säkerhetsboxar.

Naturförhållanden

Regnperioden i landet pågår mellan maj och november. Under denna tid finns risk för översvämningar som kan försvåra framkomligheten på vägarna.

Reseförsäkring

Det är mycket viktigt att du har en fullgod reseförsäkring för din vistelse. Gå igenom villkoren i hemförsäkringen för att se om den täcker dina behov. Om inte, teckna en separat reseförsäkring.

Valuta

Riel (KHR). Idagsläget kan du även som turist ofta använda USD.

Tidsskillnad

+ 6 timmar

Elektricitet

Kambodja har samma slags eluttag som här hemma. Adapter behövs inte.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag