Praktisk information om Jordanien

För att förbereda dig på bästa sätt inför din resa till Jordanien ger vi dig här lite praktisk information om landet och aspekter att tänka på under din vistelse.

Pass/Visum

Du ansöker enklast om visum på flygplatsen vid ankomst till landet. Alternativt kan du ansöka via Jordaniens honorärkonsulat i Stockholm, Brunnsgatan 21B, Tel: 08-24 20 33.
Säkerställ att ditt pass är giltigt i ytterligare sex månader räknat från hemresedatumet.

Vaccination

Din vaccinationsmottagning ger dig en utvärdering över just ditt behov. Tänk på att vara ute i god tid – 4-6 veckor innan avresa är rekommenderat.

Säkerhet

Jordanien anses säkert att turista i. Du bör dock vara extra uppmärksam på platser med stora folksamlingar och undvika alla former av demonstrationer.

Naturförhållanden

Jordanien har ett torrt och behagligt klimat under sommarhalvåret. Under november till mars infaller en regnperiod som kan ge stora nederbördsmängder, ibland även som snö.
Landet har seismologisk aktivitet och jordbävningar förekommer i mindre omfattning.

Reseförsäkring

Kontrollera att din hemförsäkring inkluderar ett reseskydd för din resa. Om inte är det viktigt att du tecknar en tilläggsförsäkring.

Valuta

Jordansk dinar (JOD)

Tidsskillnad

+1 timme

Elektricitet

Normalt behöver du inte adapter för eluttag. Dock förekommer undantag, så det är trots allt rekommenderat att ha med sig en.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag