Praktisk information om Indien

Indien är ett stort land där naturförhållanden, kultur och sedvänjor varierar stort mellan olika delar av landet. Här listar vi viktig praktisk information som är bra att ta del av innan avresa.

Pass/Visum

Du söker enklast visum via e-Visa: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
Du ska ha ett maskinläsbart pass som gäller i ytterligare minst 180 dagar och har minst två tomma sidor.

Vaccination

Behovet av vaccination vid resor till Indien varierar beroende på vilka delar av landet du ämnar besöka, vistelselängd och din allmänna hälsa. Besök din vaccinationsmottagning minst en månad innan avresa för att få ett utlåtande om vilka vaccin du ska ta.

Säkerhet

Indien anses vara ett säkert land för turister, men som alltid bör sedvanlig försiktighet iakttas. Undvik om möjligt stora folksamlingar liksom politiska och religiösa manifestationer. Följ nyhetsrapporteringen så du har kännedom om eventuella oroligheter. Håll uppsikt över dina värdesaker.

Naturförhållanden

Norra Indien har behagliga temperaturer och låg nederbörd i perioden oktober–mars. Mellan april och juni är det hett och torrt, medan monsunen för med sig stora mängder regn från slutet av juni till september. Regionen har viss seismologisk aktivitet och mindre jordskalv förekommer.
Södra Indien är varmt året om. Nederbördsmängderna varierar däremot mycket mellan årstiderna. Monsunperioden börjar i juni och för med sig stora regnmängder. Västkusten får mest regn under juni-september medan östkusten får mest mellan augusti-december.

Reseförsäkring

Säkerställ att du har både giltig rese- och sjukförsäkring för din vistelse.

Valuta

Indisk rupie (INR)

Tidsskillnad

+ 4,5 timmar

Elektricitet

Indien har samma typ av eluttag som Sverige. Du behöver inte ha med dig någon adapter.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag