Kombinera Kruger och Kapstaden

Från det rika djurlivet i Kruger nationalpark till livliga Kapstaden i sydväst, från det färgstarka folket i Swaziland till den stolta zulukulturen… På denna mångsidiga tur har vi kombinerat en mängd olika rika och spännande kulturer med en mångfald av vilda djur och naturupplevelser för att ge dig det allra bästa av Sydafrika.

17 dagar | 16 nätter

Johannesburg - Gauteng - Soutpansberg - Kruger nationalpark - Lowveld - Swaziland - St Lucia - Durban - Kapstaden - Swartland

Under denna resan kommer ni att se:

 • Johannesburg
 • Gauteng
 • Soutpansberg
 • Kruger nationalpark
 • Lowveld
 • Swaziland
 • St Lucia
 • Durban
 • Kapstaden
 • Swartland
Day 1

Johannesburg

Ankomst till Johannesburg.
  Day 2

  Gauteng

  Du lämnar stadslivet bakom dig och kör till Dinokeng Game Reserve. Du kan få ditt första möte med Big Five-djuren redan här.
   Day 3-4

   Soutpansberg

   En av höjdpunkterna under denna tur är att bo i en autentisk, avlägsen Venda Village i Limpopo-provinsen. Du kommer att bo hos en av de lokala familjerna, lära känna deras traditioner, kultur och vardagliga sätt att leva. Vandra uppför berget för en magnifik vy över byn och Nzhelele Dam.

   Delta i en färgstark traditionell promenad där du får chansen att möta lokalbefolkningen och se deras konst och hantverk.
    Day 5-6

    Kruger nationalpark

    Berömda Kruger nationalpark bjuder på en vildmarksupplevelse som rankas bland de främsta i Afrika. Parken huserar ett imponerande antal arter av däggdjur, träd, fiskar, reptiler, amfibier och fåglar. Du finner även ett stort antal arkeologiska fyndigheter som berättar människans långa och genomgripande historia i regionen. Du kan antingen utforska parken i din hyrbil eller boka en guidad tur med gott hopp om att få se Big Five.
     Day 7

     Lowveld

     Turen går vidare längs världsberömda Panorama Route. Denna natursköna väg bjuder dig på bedårande vackra vyer, vattenfall, örnar som flyger över dig och rik historia. Ja helt bokstavligt; området var en del av guldrushen.
      Day 8-9

      Swaziland

      Det lilla inlandsriket Swaziland är en av turens verkliga höjdpunkter med dess fantastiska landskap av skog och slätt, berg och dalar samt djurreservat där du kan se The Big Five. Bland aktiviteterna som erbjuds finner du kulturvandring i en typisk by där du lär dig om lokalbefolkningen och deras vardag, besök hos en traditionell healer, show med sibhaca dans och sång, vandring längs Mbuluzi River och en guidad cykeltur.
       Day 10

       St Lucia

       Förutom att njuta av den bedårande naturen vid detta världsarv kommer du att förbereda dig för kommande utflykt med en zulu-språklektion.
        Day 11-12

        Durban

        Njut av sol och bad på några av de bästa stränderna i Sydafrika. Den andra dagen spenderar du tillsammans med lokalbefolkningen i en autentisk zuluby och upptäcker deras fascinerande historia, kultur och traditioner.
         Day 13-15

         Kapstaden

         Flyg till Kapstaden. Nästa dag kommer du att uppleva det livliga samhället Khayelitsha, där du kommer att träffa folket och lära dig om det lokala livet. Lookout Hill bjuder på en magnifik utsikt över Kapstaden.

         Under den tredje dagen kan du upptäcka Cape Peninsula med dess orörda vita sandstränder och pittoreska små kuststäder. Cape Point och Cape of Good Hope finns längs södra änden av denna spektakulära natursköna halvö, medan norra spetsen ståtar med det världsberömda Taffelberget som vakar över Kapstaden.
          Day 16

          Swartland

          Sista utflykten går till Moravian Mission Station Goedverwacht nära Piketberg. Du kommer att gästa en lokal familj och lära dig om livet i en typisk by på landsbygden i Western Cape.
           Day 17

           Hemresa

           Transfer till Kapstadens internationella flygplats för hemfärd.

            Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

            Cirkapris för denna resa per person: 14,960:-

            Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

            Ingår i resan

            • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration


            Ingår ej i resan

            • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

            Upplev det här under din rundtur

            Johannesburg

            Gauteng

            Soutpansberg

            Kruger nationalpark

            Lowveld

            Swaziland

            St Lucia

            Durban

            Kapstaden

            Swartland