Förtrollande Rajasthan och Taj Mahal

Upplev Rajasthan- och Rajputanahärskarnas fantastiska livsstil, med klassiska fort och palats. Här får du en möjlighet att utforska forten och palatsen i de populära städerna Agra, Jaipur och Udaipur.
Du får även möjlighet att få uppleva Delhi.

Få personlig service med en svensk rådgivare. En annorlunda resa till Indien med barn.

8 dagar | 7 nätter

Delhi - Agra - Jaipur - Udaipur - Delhi

Under denna resan kommer ni att se:

 • Taj Mahal
 • Amber fortet i Jaipur
 • Jag Mandir Palatset
 • Gamla Delhi
Day 1

Delhi

Ankomst Delhi. Transfer till hotellet.
  Day 2

  Delhi

  Stadsrundtur i Old Delhi och New Delhi. Du får se Röda fortet, Jama Masjid och Chandni Chowk, och ta en åktur med rickshaw. Traditionell lunch på den populära restaurangen Chor Bizarre, innan du fortsätter med besök på Diplomat Enclave, presidentens hus, Humayuns grav, India Gate, och Qutb Minar.
   Day 3

   Delhi - Agra

   Avfärd mot Agra. På vägen ser du Sikandra, mausoleum från Mughal- kejsaren Akbars tid. På kvällen besöker du Taj Mahal, ett av de sju underverken i världen, som byggdes till minne av hans älskade hustru Mumtaz Maha, som dog vid förlossningen av deras 14:e barn, år 1631. Njut av Taj Mahals fascinerande skönhet under solnedgången. Dags för folkdansuppvisning och dockteater lite senare på kvällen.
    Day 4

    Agra - Jaipur

    Utforska Agra fortet (även känd som Röda fortet), som byggdes av Mughal-Kejsaren Akbar (Den store), som startade 1565 och avslutades 1573. Vidare till Jaipur, där du på vägen utforskar resterna av Fatehpur Sikri, som en gång var huvudstad i Mughal-dynastin och är en av de bästa exemplen på Mughal- arkitektur. Vid ankomst till Jaipur kan du sträcka på benen med en lugn promenad runt staden.
     Day 5

     Jaipur

     Besök av Amber-fortet, byggt under Raja Man Singh. Du besöker Sheesh Mahal, Sila Devi-templet, Ganesh Pol och Diwan-e-Khas. Efter lunch besöker du sevärdheter som City Palace - en perfekt blandning av Mughal- och Rajasthani- arkitektur, Kostym- och texilmuseet - med mycket vackra lokala klännings-och textilmaterial, samt hantverk som Bandhej, Kimkhambs, Zari, Gota, Jama etc. Vidare, besök av Jantar Mantar, ett astronomiskt observatorium, som grundades år 1716 av Sawai Jai Singh II. Allra sist besöker du Hawa Mahal. Fortet är känt för sin bikupsliknande struktur.
      Day 6

      Jaipur - Udaipur

      Transfer till flygplatsen i Jaipur, för avfärd till Udaipur. Där blir det rundtursbesök med city palace, känt för sin påfågelgård, vackra rum med elfenbensdörrar, spegelväggar och stora marmorbalkonger. På kvällen blir det båttur på sjön Pichola. En annan känd sevärdhet är det vackra, Jag Mandir Palatset, omgivet av en sjö. Även Jagdish templet, 300 år gammalt, där de de kungliga minnesgravarna finns, från Rajputana härskare, är värda ett besök.
       Day 7

       Udaipur - Delhi

       Förmiddagen är fri, för egna upptäckter. Transfer till flygplatsen för flyg till Delhi. Passa på att upptäcka de populära marknaderna i Indiens huvudstad. Passa på med lite sista-minuten -shopping, innan transfer till flygplats eller tågstation, beroende på din nästa destination.
        Day 8

        Delhi

        Transfer till flygplats eller tågstation, beroende på din nästa destination.

         Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

         Cirka pris för denna resa per person:  9,500:-

         Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

         Ingår i resan
         • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

         Ingår ej i resan
         • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

         Upplev det här under din rundtur

         Taj Mahal

         Red Fort i Delhi

         Amber Fortet i Jaipur