Shan: Möte med natur, etnisk kultur och tradition

Myanmar är ett paradis för natur- och vandringsentusiaster. Från Kalaw via gamla Indeinruiner till Inlesjön – detta är en tur som täcker in det mesta. Kalaw erbjuder ett brett spektrum av de gamla etniska kulturerna i Shan. Dess vackra landskap och människornas unika traditioner förtjänar några underbara dagar för en djupare utforskning. Elefantläger, kolonial historia, pittoreska små byar, mysiga kloster, risfält, vandring genom frodiga dalar och skogar, och naturligtvis, en läcker gastronomi är några av höjdpunkterna du kan se fram emot på denna tur.

5 dagar | 4 nätter

Kalaw - Kyauk Su - Pattu - Inlesjön

Under denna resan kommer ni att se:

 • Kalaw
 • Kyauk Su
 • Pattu
 • Inlesjön
Day 1

Kalaw

Sightseeing i Kalaw - en trevlig stad som ligger på den västra delen av Shanplatån. Dagen inkluderar ett besök vid den guldlackade Buddhabilden på Nee Payá och därefter utforskar vi byn Pa O.
  Day 2

  Kalaw

  Vi beger oss till Magway och dess elefantläger där du får möjlighet att prova på såväl utfordring som tvättning av dessa charmerande djur. Därefter kan du utforska skogsområdet med möjlighet att se fjärilar, fåglar och orkidéer i det skyddade området. Du får även möjlighet att plantera ett träd för att göra en insats för skogens återväxt.
   Day 3

   Kalaw - Kyauk Su

   Vi påbörjar vår vandring genom vacker tallskog med fantastisk utsikt över risfält och byar i dalen. Efter en och en halv timmes promenad anländer vi hos Taungyofolket, som livnär sig på ris- och grönsaksodling. En timme senare når vi byn Shapin, där vi äter lunch hos det gästvänliga Danufolket. Vår vandring fortsätter genom tät tallskog som plötsligt öppnar sig i en vidsträckt grässlätt. Vi passerar genom chiligårdar, risodlingar och potatisfält. Slutligen når vi byn Kyauk Su, där vi kommer att bo hos Pa-O-folket.
    Day 4

    Kyauk Su - Pattu

    Vi börjar dagen med en delikat frukost tillagad av en lokal traditionell kock. Vi fortsätter sedan vår tur till byn Nan Daing med dess färgstarka lokala marknad. Vi tar en kopp lokalt te på marknaden innan vi fortsätter till byn Htito, där vi äter lunch på det gamla träklostret med antika Buddhastatyer i en avkopplande miljö. På eftermiddagen vandrar vi vidare till byn Pattu. Längs vägen passerar vi genom oändliga risterrasser och njuter av vackra kalkstensklippor. Vi övernattar i klostret Hti Tein där vi också får lära oss om de buddhistiska munkarnas liv.
     Day 5

     Pattu - Inlesjön

     Vi väcks tidigt av munkarnas mässande och njuter av stillheten medan vi intar vår frukust. Vi vandrar sedan vidare genom Pa-O-folkets byar och njuter av den fantastiska utsikten över Inlesjön från toppen av ett berg. Vid ankomst till byn Than Daung äter vi vår lunch, och därefter tar vi en avkopplande privat båttur längs floden till den stora sjön.

      Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

      Cirkapris för denna resa per person:  9,400:-

      Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

      Ingår i resan
      • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

      Ingår ej i resan
      • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

      Upplev det här under din rundtur

      Buddhist templet Nee Payá

      Magway

      Taungyofolket

      Pattu

      Inlesjön