Paradisdykning i Myanmar

Denna föga kända dykdestination, har fått ett rykte som en av de bästa dykupplevelserna i Sydostasien. En mångfald av marint liv, avlägsna och orörda öar är nu tillgängliga under en kryssning genom Mergui-skärgården. Här upplever du mantor, hajar och hundratals andra arter. mellan dessa mycket ovanliga dykupplevelser, får du även möjlighet att lära känna den inhemska minoritetsgruppen Moken, utforska den vilda kusten och smaka på den bästa lokala gastronomin, tillagad av vår vänliga besättning.

6 dagar | 5 nätter

Kawthoung - Skärgården i Myeik - Macleod Island - Kawthoung

Under denna resan kommer ni att se:

 • Kawthoung
 • Skärgården i Myeik
 • Macleod Island
Day 1

Kawthoung - Myeik skärgård

Ankomst och transfer till båten.
  Day 2

  Myeik skärgård

  Tidigt på morgonen, börjar du med en lätt dykning i High Rock och Rocky 1, för att komma lite i form. Båda platserna är med full av mantor och rockor och cobia samt en massa andra små spännande varelser som gömmer sig i korallerna. Det är en bra dag för att testa dina ögon! Du får se Pipefish , Pineapplefish, Frogfish, sjöhästar och många olika arter av nakensnäckor . Du får dyka i en Haj-grotta: en av de mest kända dykplatsen i Mergui, där du har mycket goda chanser att se mer än en haj. Om du har tur kan du se Mantor, Eagle Ray, Valhaj, grå revhaj, Nurse haj och stora sting rockor. Den vackra korallen ger en extra dimension på dykningen.
   Day 3

   Myeik skärgård

   Idag är det dags för äventyrsdykning. Du kommer att göra 3 dyk i närheten av North Twin Island.1 dyk i South Twin. Dykning kring Twin-öarna brukar erbjuda den bästa synligheten och den högsta chansen för pelagialdyk. Chans att se Mantor, Eagle Ray, valhaj, grå revhaj, nursehaj, sebrahaj och Giant Sea Fans.
    Day 4

    Myeik skärgård - Macleod Island

    4 dyk i The Arc, Boulder rock och Macleod Island. Dykplatser med helt fantastisk mjuk korall överallt, en färgstark värld med gömda staller för makro livet: ananas fisk, ghost pipefish, nudis. Valhajar ses i Boulder rock och Arc är platsen för hummer. Macleod ön är bästa platsen för nattdyk.
     Day 5

     Macleod Island

     Idag kan vara den finaste dykningen på resan. 2 dyk i havet kring Seafan Forest Pinnacle,. 2 dyk kring Western Rocky, en av de bästa dykplasterna i Burma. En tunnel (grotta) på 20 meters djup som går hela vägen genom ön och du har goda chanser att se rhina ancylostoma, Nurse Shark, grå revhaj, Sepiabläckfiskar, Harlequin räkor, sjöhästar och en hel del hummer.
      Day 6

      Macleod Island - Kawthoung

      Den sista dykdagen med 2 dyk kring en hajspot och en hemlig lagun. Dyk platserna är fantastiska med färgstarka mjuka koraller och grottor. Här får du möjlighet att se svarta spetshajar, Snappers, Stingrockor, sköldpaddor, sällsynta och vackra arter av nakensnäckor och många andra små havsliv. Efter sista dyket, tar du dig tillbaka till Kawthaung och ditt hotel, till Ranong bryggan eller flygplatsen, beroende på hur fortsättningen på din resa ser ut.

       Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

       Cirkapris för denna resa per person:  15,000:-

       Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

       Ingår i resan
       • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

       Ingår ej i resan
       • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

       Upplev det här under din rundtur

       Skärgården i Myeik

       Macleod Island