Det bästa av Myanmar

Myanmars djupt rotade buddhistiska traditioner och dess turbulenta historia har gett landet en oerhört rik kultur. Under den här turen får du uppleva den antika kulturen i Mandalay, följa med på en fantastisk kryssning på den mäktiga floden Irrawaddy och se de gamla templen på slätterna i Bagan. Därefter tar vi oss till delstaten Shan och upplever naturen och byarna runt den vackra Inlesjön. Vi avslutar med att utforska den forna huvudstaden Rangoon, som är hem för en enorm mångfald av kulturer och kolonial arkitektur.

8 dagar | 7 nätter

Mandalay - Bagan - Inle Lake - Yangon

Under denna resan kommer ni att se:

 • Klostret Mahagandayon
 • Templen i Bagan
 • Inlesjön
 • Shwedagon pagoda
Day 1

Mandalay

Ankomst och transfer till ditt hotell. Upplev höjdpunkterna i staden, inklusive den högt vördade Mahamunipagodan, Shwenandawklostret och solnedgången på Mandalay Hill.
  Day 2

  Mandalay

  Vi beger oss till den antika kungliga huvudstaden i Amarapura där vi kommer besöka Mahagandayonklostret, som är en skola för unga munkar samt bron U Bein, som är mer än två hundra år gammal och den längsta teakbron i världen. Vi fortsätter sedan till Sagaing, som var huvudstad i kungariket Shan. Här finns många intressanta stupor spridda över Sagaing Hill. Vi besöker även en annan tidigare kunglig huvudstad, Inwa, som grundades 1364. Bland höjdpunkterna finner du tornet Ava samt klostren Maha Aungmye Bonzan och Bagaya.
   Day 3

   Mandalay - Bagan

   Dagskryssning på floden Irrawaddy. Längs vägen besöker vi en av de typiska byarna vid flodbanken.
    Day 4

    Bagan

    Rundtur på en av Asiens mest kända arkeologiska platser, Bagantemplen. Bland höjdpunkterna finner du den livliga marknaden Nyaung Oo och de vackra pagoderna Shwezigon, Wetkyi-in-Gubyaukgyi, Ananda Pagoda och Ananda Ok Kyaung. På eftermiddagen besöker vi en traditionell lackfabrik och en av de finaste pagoderna på platsen - Dhammayangyi Pahto. Upplev solnedgången från toppen av en pagoderna.
     Day 5

     Bagan - Inle lake

     Vi tar oss med flyg från Bagan till Heho, som ligger i den pittoreska delstaten Shan. Sightseeingtur på Inlesjön med privat motorbåt. Höjdpunkter inkluderar femdagarsmarknaden, flytande trädgårdar, byn Inn Paw Khone där vi får se lotus- och silkesvävningsindustrierna, den flytande byn Ywama, pagodan Phaungaw Daw Oo, klostret Nge Phe Kyaung samt byn Se Gaung, som är känd för sin smidesindustri.
      Day 6

      Inle lake

      Vi besöker pagoderna på Indein, korsar några av de smala vikarna längs sjön och upplever byarna längs vägen.
      Slutligen kommer du att ha tid att njuta av Inlesjön på egen hand, inklusive de läckra restaurangerna med mat från Shans fantastiska kök.
       Day 7

       Inle Lake - Yangon

       Flyg från Heho till Rangoon. Vi besöker Buddha Chauk Htat Gyi och Bogyoke Augn San Museum. Därefter kollar vi in traditionellt Myanmarhantverk vid Bogyoke Aung San innan vi njuter av solnedgången från den fantastiska Shwedagonpagodan, Myanmars viktigaste religiösa plats. Slutligen upplever vi den fascinerande livsstilen i Chinatown.
        Day 8

        Yangon

        Transfer till Rangoon flygplats för hemresa.

         Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

         Cirkapris för denna resa per person:  15,500:-

         Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

         Ingår i resan
         • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

         Ingår ej i resan
         • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

         Upplev det här under din rundtur

         Mandalay

         Templen i Bagan

         Inlesjön

         Shwedagon pagoda