Se det bästa i Kambodja

Under 11 dagar får du upptäcka Kambodjas mest kända attraktioner. Huvudstaden Phnom Penh, staden Battambang, och förstås som kronan på verket, alla tempel i Angkor, med en liten tur på sjön Tonle Sap och de flytande byarna där.

11 dagar | 10 nätter

Phnom Penh - Battambang - Siem Reap - Phnom Penh

Under denna resan kommer ni att se:

 • Phnom Penh
 • Battambang
 • Angkor Wat
 • Tonle Sap
 • Angkor Thom
Day 1

Phnom Penh

Ankomst Phnom Penh.
  Day 2

  Phnom Penh

  Stadsrundtur i Phnom Penh med bl a besök av det kungliga slottet med den berömda Silver Pagoda, vidare det vackra, nyrenoverade Nationalmuseet. pagoden Wat Phnom. En kvällskryssning i solnedgången på Mekongfloden, där får du se det dagliga livet på floden där människor lever.
   Day 3

   Phnom Penh - Battambang

   Avfärd till den charmiga staden Battambang.
   Du stannar till vid Kompong Chhnang, stadens apelsinodlingar och en av de största hamnarna på Tonle Sap sjön. Där tar du en tur med en traditionell båt och får se de flytande byarna där.
    Day 4

    Battambang

    Stadsrundtur i den gamla koloniala staden Battambang. Vidare till Phnom Banan hill och de gamla templen mitt i djungeln. Du färdas längst med floden, kantad av trädgårdar och bostäder som stått där i generationer. Här får du också se vinplantage, som du förstår så tillverkas vin här i Kambodja. Du tar dig till gömda ställen där du får se traditionella hus och pagoder och träffa innevånarna för att se hur de lever. Du får åka på det kända bambutåget genom risfält och njuta av den vackra naturen.
     Day 5

     Battambang - Siem Reap

     Du lämnar Battambang för tillbakaresa till Siem Reap. Du stannar till och besöker små byar som inte besöks av så många turister. Du får se hur lokalbefolkningen odlar silkesmaskar och hur de väver med traditionella handgjorda vävstolar. Du får besöka gårdar med en tolk, som hjälper dig att kommunicera med bönderna. Det blir picknick på stranden vid sjön Ang Trapeang Thmor.
      Day 6

      Siem Reap

      Besök staden Angkor Thom. som var den sista huvudstaden under det stora Khmer-riket under kung Jayavarman VII, med tuk-tuk. Innanför stadsmuren åker du till Bayon. Detta tempel uppfördes exakt i centrum av staden. Den består av 54 torn som representerar 54 provinser i det stora Khmer-riket. Varje torn har 4 ansikten. Du besöker templen Srah Srang, Banteay Kdei, Ta Keo, Thommanon, Chau Say Tevoda, och Ta Prohm som nästan är igenvuxet av rötterna från enorma fikonträd och gigantiska rankor.
       Day 7

       Siem Reap

       Båttur på Tonle Sapsjön, Kambodjas största sjö. Där finns flytande byar, vilka lever med sjöns olika förändringar under regn- och torrperioder, som du får lära dig om. Lunch som lagas av medlemmarna i föreningen osmos (ett miljöprojekt till förmån för lokalbefolkningen).
       Stadsrundtur i Siem Reap, med besök marknad, hantverksateljen "Artisans of Angkor" och känna av Siem Reaps atmosfär.
        Day 8

        Siem Reap

        Avfärd ca 4 mil från Siem Reap, till det vackra templet Banteay Srei, från 1000-talet. Detta tempel anses vara en av de vackraste exemplen på Khmer-arkitektur. På vägen tillbaka gör du ett stopp vid Banteay Samre templet.
        Dags för det berömda och imponerande Angkor Wat-templet, där du får njuta av solnedgången.
         Day 9

         Siem Reap

         Besök av Roluos-templen och som var den första staden som skapades av i slutet på 800-talet av kung Indravarman I.
         Vidare till Angkor National Museum, där utställningar och interaktiva medier förklarar guldåldern under Khmer kulturen, när templen i Angkor byggdes.
          Day 10

          Siem Reap - Phnom Penh

          Avfärd tillbaks till Phnom Penh. Ett litet stopp vid de arkeologiska ruinerna av Sambor Prei kuk, förhistoriska Angkor-tempel nära Kampong Thom. En lätt pick-nick lunch innan du besöker marknaden och kanske vågar smaka på en grillad spindel, eller en grillad larv?
           Day 11

           Phnom Penh

           Fri dag fram till avfärd till flygplatsen för hemfärd.

            Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

            Cirkapris för denna resa per persom:  15,500:-

            Priset varierar beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

            Ingår i resan
            • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

            Ingår ej i resan
            • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

            Upplev det här under din rundtur

            Phnom Penh

            Battambang

            Angkor Wat

            Angkor Thom

            Tonle Sap