Särskilt intressanta boenden i Egypten

Sofitel Legend Old Cataract

Sofitel Legend Old Cataract Hotel Aswan ligger precis vid floden Nilen och har länge fungerat som en lyxig mellanlandning för otaliga resenärer och framstående figurer från hela världen. Den fängslande atmosfären inspirerade Agatha Christies berömda verk, Döden på Nilen. Boken blev senare film och spelades då in 1978 på just det här hotellet.

Sofitel Old Winter Palace

Sofitel Old Winter Palace Hotel, är ett historiskt 5-stjärnigt lyxhotell i brittisk kolonialstil, beläget vid floden Nilen i Luxor. Hotellet blandar rik kolonial design med den härliga tiden från faraoner.

Efter upptäckten av den intakta graven i Tutankhamun tillkännagavs, var Vinterpalatset värd för den internationella presskår som följde utgrävningarna och alla utländska besökare som tog sig till Luxor för att följa med i historien. Howard Carter, som upptäckte graven 1922, använde hotellets anslagstavla för att leverera tillfälliga nyheter och information om hur utgrävningarna fortskred.

Villa Belle Époque

Villa Belle Époque byggdes på 1920-talet i Maadi, ett avslappnat, sofistikerat och eftertraktat område i huvudstaden. Det var här som rika, kosmopolitiska Kairo-bor byggde sina ståtliga bostäder och fyllde sina prunkande trädgårdar med en fantastisk uppsättning exotiska växter och träd.

Villa Belle Époque är rikt, men ändå diskret dekorerad med en fin känsla och utsmyckad med verk av modern egyptisk konst, vilket gör det möjligt för besökare att återuppleva elegansen av en svunnen tid medan de njuter av alla moderna bekvämligheter.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag