Hjärtat av Persien

Skäm bort dig själv med en resa till Iran och njut av landets många historiska platser, minnesvärda kultur och charmiga gästfrihet.

8 dagar | 7 nätter

Teheran - Shiraz - Isfahan - Teheran

Under denna resan kommer ni att se:

 • Teheran
 • Isfahan
 • Shiraz
Day 1

Teheran

Ankomst
  Day 2

  Teheran - Shiraz

  Starta din semester med en avkopplande rundtur på Golestanpalatset, och missa inte Persiska kronjuvelerna. Flyg till Shiraz, en av de viktigaste platserna i den antika världen.
   Day 3

   Shiraz

   Dags att utforska Shiraz, en stad som är känd för sina persiska texter, rosor, cypresser och näktergalar. Vi börjar med sightseeing på den vackert dekorerade moskén Nasir al-Mulk och fortsätter sedan till Narenjestanpalatset. Under eftermiddagen besöker vi poeterna Hafiz och Saadis fridfulla grav och paviljong. Dagen avrundas på den traditionella Vakilbasaren.
    Day 4

    Shiraz - Isfahan

    Längs vägen till Isfahan gör vi ett stopp vid Persepolis – en av världens mest magnifika arkeologiska platser. Platsen var den ceremoniella huvudstaden för de akemenidiska kungarna, och här återfinns resterna av palatsen tillhörande Dareios den store, Xerexes och Artaxerxes. På Naqsh-E Rustam kan du se fyra gravar och en byggnad från Akemeniddynastin.
     Day 5

     Isfahan

     Denna fantastiska stad bjuder på mängder av sevärda pärlor, inklusive Jamemoskén, gamla broar, armeniska kvarteren med dess kyrkor och Vankkatedralen. Mot slutet av dagen får du testa din prutförmåga på basaren.
      Day 6

      Isfahan

      Vi startar dagen vid Chehel Sotun-palatset och beger oss sedan till det vackra torg som är inramat av Shahmoskén - känd som den högsta perfektionen av islamisk arkitektur, och Sheikh Lotfollah-moskén med dess färgstarka detaljerade kakelarbete. Slutligen besöker vi Ali Qapu-palatset.
       Day 7

       Isfahan – Teheran

       Längs vägen till Teheran besöker vi Natanz - en lugn bergsstad som var en populär jaktplats för Safavidkungarna. Masjid-e-Jame-moskén är en av de mest fantastiska i Iran. Vi fortsätter sedan till Kashan och njuter av vackra trädgården Fin Garden.
        Day 8

        Teheran

        Transfer till Teherans internationella flygplats för hemfärd.

         Vi anger inga exakta priser eftersom all 16,000:-

         Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

         Ingår i resan
         • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration
         Ingår ej i resan
         • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

         Upplev det här under din rundtur

         Tehran

         Shiraz

         Isfahan