Camino Real de Tierra Adentro

Upptäck den mexikanska kulturen och landets spännande atmosfär. Lär känna landet via de historiska koloniala städerna och se de vackra omgivningarna. Du får insikt om hur Mexiko byggt upp sin ekonomi genom gruvindustrin och kanske främst genom silverbrytning. Känn rytmen av den glada musikstilen mariachi och avsluta med sol och bad vid havet i Puerto Vallarta.

15 Dagar | 14 nätter

Mexico - San Juan del Río - Querétaro - San Miguel de Allende - Guanajuato - Lagos de Moreno - San Luis Potosí - Zacatecas - Aguascalientes - Guadalajara - Puerto Vallarta

Under denna resan kommer ni att se:

 • Mexico
 • San Juan del Río
 • Querétaro
 • San Miguel de Allende
 • Guanajuato
 • Lagos de Moreno
 • San Luis Potosí
 • Zacatecas
 • Aguascalientes
 • Guadalajara
 • Puerto Vallarta
Day 1

Mexico

Ankomst och transport till ditt hotell.
  Day 2

  Mexico

  En av de största städerna i världen, Mexico City, är det politiska, sociala och kulturella centrumet i landet och har många universitet, museer och monument. Du gör en stadsrundtur med besök av presidentpalatset, Zócalo och katedralen. Omgiven av de två vulkanerna Popocatépetl och Iztaccíhuatl, lever idag över 25 miljoner människor i staden.
   Day 3

   Mexico - San Juan del Río

   Ciudad de México - Tepotzotlán (51,0 km / ca 1 timme)
   Den koloniala staden, ursprungligen befolkad av Otomí, ligger på 2 300 meters höjd. Det imponerande klostret San Francisco Javier, vars överdådiga kyrka är ett mästerverk i ”Churrigueresque”-stil. Det vittnar om det stora inflytandet som hantverkare och konstnärer i Otomí utövade under den här eran. Du får se det åttkantiga kapellet Camarín de la Virgen, den enorma klostergården och Museo Nacional del Virreinato med den mest omfattande samlingen av religiösa konstskatter från den koloniala perioden.
   Mot Tepeji del Río (30,0 km / 35 min.)
   Besök av det tidigare San Fransisco-klostret. Sen tar du dig vidare till
   San Juan del Río, Querétero
    Day 4

    San Juan del Río - Querétaro

    San Juan del Río, grundad av Fernando de Tapia år 1531, var en av de första bosättningarna utanför dalen i Mexiko. Kyrkan "La Parroquia de San Bautista" är ett utmärkt exempel på arkitektur från början av 1700-talet, du besöker även det tidigare klostret "Santo Domingo" och kyrkan från 1800-talet. Du stannar till vid “Puente de la Historia", en bro byggd 1711, som under 300 år användes för transporter av mineraler till hamnarna i Mexiko.
    Mot Querétaro (56,0 km / ca 1 timme.)
    Rundtur i Santiago de Querétaro - Plaza de Armas, katedralen och regionmuseet i det tidigare San Francisco-klostret. Gamla stan har varit på UNESCO:s världsarvslista sedan 1996. Staden var utgångspunkt för Mexikos kamp mot självständighet.
     Day 5

     Querétaro - San Miguel de Allende

     Querétaro - San Miguel de Allende (64.0 km / 46 Min.)
     Besök av San Miguel de Allende. Gamla stan är nästan orörd och finns på UNESCO:s världsarvslista. Här finns katedralen från 1700-talet i gotisk stil - Parroquia de San Miguel. Strosa runt på de färggranna gatorna.
     Avfärd mot San Miguel de Allende (13.0 km / ca 40 minuter.)
      Day 6

      San Miguel de Allende - Guanajuato

      San Miguel de Allende - Mineral de Pozos (59.0 km / ca 1,5 timme.)
      Staden blomstrade från 1700-talet till början av 1900-talet, med sina olika malmfyndigheter: guld, silver, koppar och andra metaller hittades i området. Numera vittnar många delvis förstörda byggnader om tidigare rikedom och prakt. Konstnärer har upptäckt spökstadens pittoreska utseende och har bosatt sig och försöker nu bevara denna unika plats.
      Mot Guanajuato (115,0 km / ca 2 timmar)
      Rundtur i gamla staden Guanajuato. Passera den stora basilikan från 1696 och det kända universitetet i Guanajuato, se torget och de vackra fasaderna. Den magnifika kyrkan San Cayetano, även känd som La Valenciana, rest på en av de rikaste silvergruvorna i området.
      På observatorieplattformen vid Pípila-monumentet vid Sierra Gordas berg, får du en vacker utsikt över den gamla gruvstaden Ta kabel-banan ner till centrum avsluta dagen på Plaza mittemot operan.
       Day 7

       Guanajuato - Lagos de Moreno

       Guanajuato - Lagos de Moreno (140.0 km / ca 2,5 timmar.)
       Lagos de Moreno, grundad 1563, är en charmig kolonial stad. Många kända författare och poeter bodde här och har påverkat atmosfären i staden. Under din rundtur får du se bland annat Parroquia de La Asunción (den största kyrkan), Casa de la Cultura (tidigare Capuchin kloster), författaren Salvador Azuela hus och Teatro José Rosas Moreno.
        Day 8

        Lagos de Moreno - Ojuelos

        Lagos de Moreno - Ojuelos (73.0 km / ca 1 timme)
        Historisk tur av staden Ojuelos.
        Ojuelos - San Luis Potosí (124,0 km / ca 2 timmar.)
        Rundtur i San Luis Potosí. Den historiska stadskärnan har många imponerande byggnader från en tid då platsen ansågs vara den rikaste staden i Mexiko på grund av de silverfyndigheter som fanns i omgivningarna. Staden är även nu ett ekonomiskt centrum och betraktas idag som en av de städer med störst potential för industri och handel över hela världen.
         Day 9

         San Luis Potosí - Zacatecas

         San Luis Potosí - Zacatecas (191,0 km / ca 3 timmar.)
         Den gamla koloniala staden Zacatecas vid foten av Sierra Madre är den rikaste silverstaden i Mexiko och står på UNESCO: s världsarvslista. Här får du se katedralen, och "Museo Rafael Coronel" och dess samling traditionella mexikanska masker, du får se panoramavyn vid "Cerro de la Bufa" och avslutar vid silvergruvan "Mina El Edén" från 1700-talet.
          Day 10

          Zacatecas

          Zacatecas - Sombrerete (166,0 km / ca 2,5 timmar.)
          Sombrerete grundades år 1570 och blev snart känd för sina stora guld-, silver-, bly- och kvicksilverfyndigheter. Man byggde kyrkor och patricerhus på rymliga plazor. Du får se kyrkorna Santo Domingo och La Soledad och San Francisco klostret. Under 1700-talet grundades det mäktiga kungliga skattekontoret. Här samlades avgiften in från Camino Real (royal road) till den spanska kronan.
          Sombrerete - Fresnillo (106,0 km / 102 Min.)
          Besök av världens största silvergruva. Beläget i Zacatecas, ägs det av företaget Fresnillo plc, sm är den största silverproducenten i Mexiko och grundades 1887. De stora silverfyndigheterna i regionen kring Fresnillo gav en plats bland världens främsta silverproducenter. Gå i gruvans tunnlar lär dig om dåtidens gruvdrift, utvinning och bearbetning av silver, som har producerats här sedan år 1554.
          Fresnillo - Sombrerete (166.0 km / 3,5 tim .)
           Day 11

           Zacatecas - Aguascalientes

           Zacatecas - Aguascalientes (125.0 km / 2 timmar.)
           Besök av den historiska staden Aguasacalientes.
            Day 12

            Aguascalientes - Guadalajara

            Aguascalientes - Guadalajara (221.0 km / 3,5 timm UNESCO världsarvslista ar )
            Stadsrundtur i Guadalajara, Mexikos näst största stad och där Mariachi musik och tequila uppstod. Ditt första stopp är Cabañas Hospice, den största koloniala byggnaden i Amerika som står på UNESCO världsarvslista, du får även se Guadalajaras katedral, som omges av fyra vackra plazas (torg).
             Day 13

             Guadalajara

             Dags för den berömda tågresan med Tequila Express från Guadalajara till agavefälten Amatitán och vidare till staden Tequila. Lär dig om hur man producerar tequila och var med om en tequilaprovning. Hemvägen på tåget, blir kortare och livas upp med mariachi musik och alla glada sjungande mexikaner
              Day 14

              Guadalajara - Puerto Vallarta

              Guadalajara - Puerto Vallarta (308.0 km / 5 timmar )
              Avfärd till kusten och din strandvistelse.
               Day

               Puerto Vallarta

               Sista dagen innan avfärd, eller förläng din strandsemester md några dagar – hör av dig till oss.!

                Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

                Cirka pris för denna resa per person:  44,900:-

                Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktivitete

                Ingår i resan
                • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration
                Ingår ej i resan
                • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

                Upplev det här under din rundtur

                Mexico City

                Santiago de queretaro

                San Miguel de Allende

                Guanajuato

                Sierra Gorda

                San Luis Potosí

                Zacatecas

                Guadalajara