Arkeologiska skatter och naturupplevelser

Detta är turen för dig som vill utforska Colombias rika historia, lära dig om produktionen av kaffe och socker, och uppleva en fantastiskt vacker natur!

13 dagar | 12 nätter

Bogota - San Agustin - Popayán - Cali - Salento - Cocoradalen - Cartagena

Under denna resan kommer ni att se:

 • Bogota
 • San Agustin
 • Popayán
 • Cali
 • Salento
 • Cocoradalen
 • Cartagena
Day 1

Bogota

Ankomst till Bogota.
  Day 2

  Bogota

  Vi gör en rundvandring i Candelaria, stadens historiska centrum med dess färgglada hus och koloniala arkitektur. Dessutom utforskar vi Plaza Mayor, Capitolio, katedralen Primada samt La casa Nariño. Efter lunch gör vi ett besök på Guldmuseet, med dess enorma samling av antika guldföremål, samt Boterostiftelsen som visar upp berömda colombianska konstnärers målningar och skulpturer.
   Day 3

   Bogota - San Agustin

   Flyg till Neiva följt av transfer till San Agustin. Längs vägen kommer vi att stanna för att beundra den hisnande utsikten över Magdalenafloden.
    Day 4

    San Agustin

    Tidigt på morgonen beger vi oss till San Agustins arkeologiska park. Det är en fascinerande plats, med mer än 300 gigantiska statyer och heliga gravar. På eftermiddagen besöker vi El Tablon, La Chaquira och La Pelota. Vi avnjuter skulpterade helgedomar i berget kring Magdalenafloden.
     Day 5

     San Agustin

     Jeeptur där vi utforskar omgivningarna i San Agustin med Magdalenafloden och dess raviner följt av ett besök på det arkeologiska museet i Obando. Efter lunch beger vi oss till den arkeologiska platsen Alto de los Idolos. Dagen avslutas med den imponerande Mortiñokaskaden.
      Day 6

      San Agustin - Popayán

      Transfer med bil till Popayán. Vi utforskar staden som betraktas som den colombianska religiösa huvudstaden med det högsta antalet kyrkor per invånare. Popayán har välbevarad kolonial arkitektur och många traditioner.
       Day 7

       Popayán - Cali

       Vi besöker marknaden i byn Silvia. Det är ett sant kulturellt nav där du får chansen att avnjuta och köpa mängder av traditionellt hantverk. Därefter fortsätter vi till Cali.
        Day 8

        Cali - Cocoradalen

        Transfer till kafferegionen. Längs vägen besöker vi Piechinchefarm där vi lär oss olika sätt att behandla sockerrör. Efter ankomst besöker vi en kaffeplantage och lär oss om processen från skörd till kopp.
         Day 9

         Cocoradalen - Salento

         Avfärd till Cocoradalen. Vi promenerar längs Quindiofloden och upptäcker den tropiska skogen med dess imponerande höga vaxpalmer – Colombias nationalträd. Transfer med bil till byn Salento där vi njuter av den typiska koloniala arkitekturen och kikar in i lokala hantverksverkstäder.
          Day 10

          Salento - Cartagena

          Flyg till Cartagena följt av transfer till ditt hotell i stadens historiska centrum.
           Day 11

           Cartagena

           Vi besöker Claver San Pedro kloster, Inkvisitionspalatset, katedralen och de koloniala husen längs den historiska stadskärnans gator. På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur inklusive ett stopp vid Cerro de la Popa, där vi njuter av den vackra utsikten över staden, havet och öarna Tierra Bomba och Boquilla.
            Day 12

            Cartagena

            Fri dag fram till slutet av eftermiddagen då vi besöker fiskebyn Boquilla där vi tar en kanottur i mangroveträsket Cienega la Virgen.
             Day 13

             Cartagena

             På morgonen kommer du att ha tid att njuta av gamla stan och köpa souvenirer i hantverksbutiker. Flyg tillbaka till Bogota för hemfärd.

              Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

              Cirka pris för denna resa per person:  18,900:-

              Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

              Ingår i resan
              • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

              Ingår ej i resan
              • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

              Upplev det här under din rundtur

              Bogota

              San Agustin

              Popayán

              Salento

              Cartagena