Unika upplevelser i Indonesien

Jätteödlan Komodo Dragon

Jätteödlan Komodo Dragon hittar man på East Nusa Tenggara, cirka 1 timmes flyg från Bali och har levt här under århundraden. Hanen kan bli upp till 3 meter lång, medan honan blir lite mindre, 1,8 meter. Dessa köttätande djur kan leva upp till 30 år.

Det finns 4 öar inom Komodo National Park där komodos bor, Komodo Island, Rinca Island, Gili Montang Island och Gili Dasami, men bara Komodo och Rinca har möjlighet att ge tillgång för besökare att se denna jätteödla. På ön Komodo lever den bland lokalbefolkningen.

För att få ut det mesta av besöket föreslår vi att besöka Komodo nationalpark under 3 dagar med övernattning ombord på båt och i Labuan Bajo, fiskebyn på ön Flores.

Fiska på traditionellt vis

Stranden Amed ligger på östra delen av Bali, och är känd som en av de bästa platserna för dykning eller snorkling, där hittar man även vraket av USS “Liberty” under havet. Amed är också känd för fiske, men inte så många besökare kommer på att man faktiskt kan fiska med de lokala fiskarna. Här kommer du att uppleva fiske med traditionell båt och sen den bästa delen, du grillar det du fått upp och njuter av din fångst tillsammans med fiskaren.

Övernatta hos en familj i byn Nongan

Byn Nongan ligger avlägset på sluttningen av Mount Abang i Karangasem Regency, på östra delen av Bali. Du besöker byn och får känna på en autentiskt balinesisk by-atmosfär. Under din vistelse får du lära dig att laga lokala rätter. Skillnaden med vanliga matlagningskurser där du går och handlar mat på den lokala marknaden får du istället här, i Nongan, hämta grönsakerna direkt från trädgården och tilllagar sedan dessa till spännande rätter. Mer lokalt kan man inte hitta!

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag