Unika aktiviteter i Namibia

Moon Landscape och nattvandring

Denna utflykt börjar med en tur till Moon Landscape, som är en bergskedja med ett kusligt landskap av månliknande toppar. Den första dagliga delen av denna tur tar dig igenom denna terräng till “den levande fossilen” av Namibia, unika Welwitschia mirabilis. På vägen kommer vi också att titta på olika arter av lavar och andra ökenanpassade växter. Sedan kör vi ner mot Swakop River där du njuter av en unik ökengrill / måltid under stjärnorna. Efter middagen gör vi en nattvandring, där du kan stöta på olika skorpioner, spindlar och geckoödlor.

Kajakpaddling

På terrängfordonen till vår kajakplats får vi se Walvis Bays våtmarker med massor av fåglar inklusive flamingos och pelikaner, och saltgruvan som är en av de största i världen. Pelican Point är hem åt sälar, delfiner, flamingos och pelikaner. Pelican Point fyr, uppförd för nästan 100 år sedan, sänder fortfarande ett ledande ljus till sjömän under natten. Sälarna är väldigt lekfulla och nyfikna och älskar att interagera med våra kajaker. Vanligtvis kommer de upp till oss för att leka med våra paddlar och spruta vatten på oss. I en kajak blir du en del av havet utan att störa djurlivet. Djuren ser inte oss som ett hot på något sätt, och därför får vi möjlighet att njuta av dem till 100% i deras naturliga tillstånd.

Ridtur i Sesriem

Eftermiddagste och kaffe avnjuts på lodgeverandan, varefter ni körs över till stallen. När hästar och ryttare är redo och bekväma börjar äventyret. Ritten går över gräsbevuxna slätter och genom gamla vattendrag och så småningom uppför en brant bergsstig, där ett urval av cocktails väntar. När dryck och snacks har intagits vid ännu en magisk ökensolnedgång, går ritten tillbaka till stallen. Här erbjuds även en lugn solnedgångstur på kvällen, uppför ett berg, innan du återvänder till lodgen.

Bogenfels - Lüderitz

Bogenfels är den berömda klippbågen med en fot i havet och den andra på land. Den är cirka 60 meter hög. Trippen är en dagstur i Sperrgebietområdet och inkluderar de gamla spökstäderna Pomona och Bogenfels med gammal gruvutrustning från 1910-30-talen, under vilka tyskarna upptäckte de första diamanterna i området.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag