Unika aktiviteter i Marocko

Canyoning i Ourika Dalen

Vi organiserar halvdagsturer i Ourika Valley. Aktiviteter som är gjorda för den aktiva som vill ha en adrenalinkick. Du kan vandra nere i dalens ”gorge”, prova på abseils (att firas ned/upp med sele) över vattenfall eller berg, Ziplines, bergsklättring, canyoning –bergssimning och där du vadar över och i naturliga vattenbassänger och klättrar ned för vattenfall. Här krävs det att du är vältränad och har erfarenhet av denna typ av aktivitet. Lägsta ålder är 15 år.

Marockansk Matlagningskurs

Marockansk är full av subtila kryddor och spännande smakkombinationer. Påverkade av det andalusiska Spanien, arabiska länder och från när Frankrike var ett protektorat, har Marockos kök blivit en kombination av läckra smaker som gör den unik.

Matlagningskursen är något du kommer att minnas! Börja med att handla ingredienserna i den lokala souken, njut av marknadens färgsprakande utbud och lär dig om de olika kryddorna och andra ingredienser som behövs. Du får även lära dig om Marrakesh och den marockanska kulturen. Du lagar mat i ett lokalt hus med vacker trädgård strax utanför Marrakesh i den lilla Berberbyn. Du får se hur man lever i en lokal by och att lära dig om landet, medan din spännande måltid kokar i grytorna! Smaksensationen är fantastisk!

Forsränning (rafting)

Forsränning i floden Ourika

En heldags utflykt till Ourika-floden som ligger i den vackra dalen vid foten av Atlas bergen. Perfekt för den som söker en blandning av äventyr och natur. Floden är perfekt för alla nivåer. Svårighetsgraden i floden är mellan 2 och 4 grader, beroende på vattentillgänglighet och årstid. Den bästa tiden för denna aktivitet är mellan december och mars.

 

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag