Unika aktiviteter i Ecuador och Galapagos

Naturen - valskådning

Mellan juni och september går det knölvalar längs den ecuadorianska Stillahavskusten för att reproducera sig och föda i de varma vattnen. Det är den idealiska tiden att åka till denna region och uppleva något riktigt unikt. Att ha chansen att delta i detta hisnande naturskådespel är något alla borde uppleva minst en gång i livet.

Ta en båttur utanför Puerto Lopez-kusten, eller ta dig till “Isla de la Plata”, en liten ö där man hittar prov på Galapagos fauna och flora. Denna utflykt är ett perfekt tillfälle att kanske få simma och snorkla med havssköldpaddor stim av färgglada fiskar.

Tillbringa några dagar i Machalilla National Park där du kan surfa på orörda stränder, upptäcka små fiskelägen, och prova flera andra utomhusaktiviteter (surfing, paragliding, etc.), njut av läckra rmaträtter. skaldjur och smutta på läckra cocktails.

Hållbar turism - Autentisk upplevelse i San Clemente

Invånarna i San Clemente-byn strävar efter att främja en ansvarsfull turism i landsbygden och sätter människor i centrum i projektet genom att dela erfarenheter och kulturutbyte.

San Clemente tar utbildning av barn och ungdom och respekten för Pacha Mama (Moder Jord) väldigt mycket på allvar. De nya generationerna lär sig dessa två grundläggande teman för att garantera en harmonisk utveckling av samhället och lär sig använda ny teknik utan att förlora förfädernas kunskap, sin identitet, kultur och modersmål, Kichwa.

Här kan man bo hos familjerna och får uppleva en unik möjlighet att se hur man lever här och dela oförglömliga ögonblick genom olika aktiviteter, från Andinska jordbruk med sin traditionella teknik, till användning av medicinalväxter, samt upptäcka hemligheter för att laga läckra måltider.

En spännande upplevelse för att lära känna en autentisk livsstil som livnär sig från en annan ”kosmovision” i en privilegierad miljö nära naturen.

Cotopaxi Volkanen och Haciendas

Bo i en hacienda och se traditionerna och sederna för chagras – Andernas cowboys. I sina getskinn och ullponchoer välkomnas besökare som får se den hundraåriga traditionen med boskapshantering. Chagras kunskap om Anderna är legendarisk.

Du får se vulkaner, höglandsplatåer och floder som strömmar nerför de massiva Anderna till Amazonas. När du åker genom Anderna upplever du en mångfald av geografiska landskap och klimat. Stark sol följt av kylig vind – allt inom några timmar. Lokalbefolkningen säger att i bergen upplever man alla fyra säsonger på en och samma dag.

Dagen avslutas runt den mysiga eldstaden i en hacienda över en spännande ecuadoriansk måltid.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag