Spännande aktiviteter i Kenya

Solnedgång

Upplev den spektakulära afrikanska solnedgången som går ner över savannen medan du njuter av din favoritcocktail. Ät middag i naturen och prova safari-livet när det är som bäst. Upplev hur dagen avslutas omgiven av de spännande ljuden från djuren på slätten.

”Bush” middag

Ingenting är så väldigt mycket “safari” som den traditionella sk “bush dinner”. Mitt i ”bushen” upptäcker du helt plötsligt bord och stolar vid en lägereld och lyktor som lyser upp och väntar på dig. En underbar matupplevelse som påbörjas när solen börjar gå ned och succesivt tar mörkret och de härliga ljuden från savannen sedan över.

Naturvandring

Ett alternativ till att sitta i en bil under safari är göra en guidad promenad i naturen, sk ”nature walk”. Du kan på detta sätt, tillsammans med guiden, närma dig naturen och den afrikanska vildmarken, på ett helt annat sätt än när du ser djur och natur från din bil. Du lär dig att spåra djurens fotavtryck och fåglar i deras naturliga livsmiljö. De frodiga skogarna har många bra spår, och det stora utbudet av unika växter och djur ger en riktigt fascinerande vandring. Du vandrar bara på säkra ställen, där guiden vet precis vad som gäller.

Besök en Maasai by

Detta är ett utmärkt tillfälle att se ett maasai hem och uppleva massajens vardagsliv och samexistens med vilda djur. Fördjupa dig i autentisk Maasai-kultur när du besöker en traditionell by. Dagens massajer har en slags semi-nomadisk livsstil och många maasai-stammar moderniseras på vissa sätt men följer fortfarande i många aspekter samtidigt sitt traditionella kulturarv. Massajer är kända världen över som orädda krigare, för sin livliga dans där de hoppar högt upp, färgglada kläder och vackert utformade handarbeten. Ett besök i denna gemenskap kan ge minnen för livet.

Golf, Polo, Racing ...

Har du några timmar över i Nairobi, kan vi varmt rekommendera en golfrunda. Som gammal brittisk koloni skapades det flera fina golfklubbar som idag även kan erbjuda fina hotellmöjligheter. Förutom golf kan den aktiva prova på karting eller hästtävlingar och förstås då även hästpolo, även det gamla brittiska sporter.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag