Spännande aktiviteter i Egypten

Fågelskådning i Aswan

Segla över Nilen till Lord Kitchener’s Island. Tillsammans med en guide får du se ett spännande fågelliv med olika typer av hägrar som stoltserar fram och parakiter som finns i träden. Du ser den vackra floran och faunan, hibiscus, lantana, bougainvillea, poinciana, akaciaträd och mimosa som alla blommar i strålande färger beroende på säsong.

Om du seglar uppför floden mot Aga Khans Mausoleum ser du olika fåglar som vadar i vattnen på vid öarna, såsom kungsfiskare, malakitkungfiskare, olika varianter av hägrar, grön dvärgbiätare och Nilsolfåglar.

Övernattning på en felucca Aswan / Kom Ombo

Klättra ombord på en felucca (traditionell egyptisk segelbåt) och segla norrut till Kom Ombo. Se solen gå ner över floden och koppla av och se livet längs vattnet och njut av de frodiga palmträd som växer vid flodstränderna. Du seglar förbi öar och byar på båda sidor om floden. Lunch, middag och egyptiskt te serveras under din seglats med feluccan.

Lunch i ett typiskt lokalt egyptiskt hem

Den bästa maten i Egypten finns alltid i privata hem. Prova orientaliska rätter och smaka på det autentiska egyptiska köket. Du lär känna traditionella sedvänjor i en lokal egyptisk familj medan du njuter av en utsökt hemlagad måltid. En regel finns: ät aldrig upp maten på tallriken – man kommer att servera dig fram tills du spricker. Det är traditionen här. Äter du upp betyder det att du vill ha mer och att värdfolket inte gett dig tillräckligt med mat.

Ballongflyg över Luxor

Upptäck Luxor från ovan med en tur i luftballong. Kan man se något mer unikt i världen?

Samling i gryningen innan färd till platsen dit ballongerna lyfter. En magisk resa över Luxor och alla sevärdheter väntar. Du får kanske se världens mest äldsta monument, från en forntida civilisation, eller den stora ökensträckan och den frodiga gröna och bördiga landsbygden. Sväva över taken och se de lokala egypternas vardag, sömniga byar som vaknar till liv där kvinnorna hämtar vatten i brunnarna, bönderna plogar sina åkrar och barnen som vinkar glatt upp i skyn. Se vart vinden bär och vilka spännande sevärdheter du får flyga över.

Whales Valley

Whales Valley är en paleontologisk plats, cirka 150 km sydväst om Kairo. En öken som tidigare var ett stort hav för en miljon år sedan. Platsen kallas Whales Valley efter fossiler av valar som man fortfarande finner här. Man kan promenera bland val ”skeletten” (fossiler) och se soluppgången över de vackra bergsformationerna. Platsen finns på UNESCO världsarvslista –det är en unik upplevelse att se så stora fossiler ute mitt i öknen.

Al-Muizz Street

Passa på att vandra runt i kvarteret vid Al Muizz Li-Din Allah Street. Här hittar du flera historiska monument. Gatan har den största koncentrationen av medeltida arkitektoniska skatter i den islamiska världen. Gatan är uppkallad efter Al-Muizz li-Din Allah, den fjärde kalifen i Fatimid-dynastin. Det var under hans kalifat som Fatimidynastins maktcentrum flyttades från norra Afrika till det nyligen erövrade Egypten. Fatimid grundade staden Al-Qāhira (det arabiska ordet för Kairo) år 969 som den nya huvudstaden i Fatimid-kalifatet. Upptäck de vackra gamla kaféerna, souvenirbutikerna, magnifika moskéer och andra vackra gamla byggnader.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag