Spännande aktiviteter i Brasilien

Vandring i Lencois, en annorlunda upplevelse

Att vandra i Lencoisöknen är en överraskande upplevelse. Även om du kan använda vanliga skor, föredrar de flesta att vandra barfota. Den ständigt vindsvepta sanden som kommer från havet är aldrig för varm och förblir relativt fast, särskilt längs lagunerna. Den stora originaliteten och nöjet med en vandringstur i Lencois är att du närsomhelst kan ta ett dopp i lagunernas friska och klara vatten. Det är värt att nämna att temperaturen inte överstiger 30 till 35 °C och att den konstanta vinden också dämpar den upplevda värmen under din vandring.

Under din tur kommer du knappt att träffa på någon, bara några få fiskare som bygger hyddor på stranden där de bor under sina två veckor långa fisketurer. Du kan också köpa fisk av dem och grilla den på plats.

Du kommer att besöka Canoa Quebrada, Galinhos och Sao Miguel do Gostoso. Det är en unik möjlighet att upptäcka de traditionella sätten att leva här, som om tiden står stilla. Det är en häftig syn att se de modiga fiskarna trotsa vågorna i sina eleganta jollar som är karakteristiska för regionen, du kommer att stöta på dem regelbundet. Skatterna i havet som de kommer tillbaka med varje dag serveras i läckra lokala recept. Det är omöjligt att äta mer färsk fisk eller hummer än dessa!

Vandra upp till Pedra da gavea

Förmodligen den mest överraskande utsikten över Rio de Janeiro blir denna belöning efter vandringen upp till Pedra da Gávea. För den erfarne är det inte någon match att ta sig upp, men för den mer oerfarne så krävs det bra kondition och att inte att vara räddhågsen. Vid « point of no return », lite i mitten, måste du bestämma dig om du fortsätter den lite strapatsrika vandringen allra högst upp för den fantastiska panoramautsikten från toppen, eller om du vänder tillbaks. För den som når toppen väntar en enastående picknick-paus och de bästa fotona du kan tänka dig ta!

Samba school

Innan den efterlängtade paraden av samba-skolor i Sambódromo, repeterar de tävlande sin show hundratals gånger. I en familjär atmosfär organiserar alla skolor repetitioner som är öppna för allmänheten där den berömda maträtten feijoad serveras för att få in lite pengar till sambaskolan. Festen är väldigt livlig och det är som om du redan befinner dig på den kända karnevalen! Det går inte att missa Cariocas (Rio de Janeiro-borna) vurm för denna enastående fest, människornas passion och stolthet över att visa att det är i just deras favelas som samban föddes och att än idag är det endast favelas i Rio som har samba-skolor.

Matlagningslektion

Lär dig mer om det lokala brasilianska köket. Under denna lilla kulinariska resa får du kunskaper om de brasilianska rätterna, ingredienserna och smakerna. Prova att laga de traditionella recepten under lokal ledning, och njut sedan av det du har lagat! Ingredienserna finns över hela världen, så du kan sedan, väl hemma, imponera på dina vänner när du bjuder på brasiliansk middag!

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag