Genuina upplevelser på Kuba

Trinidad – Rundtur med bicitaxi

Under denna tur besöker du Trinidads förorter i en riktig kubansk bicitaxi, en slags cykeltaxi. Guiden tar dig till de platser där kubaner bor, arbetar, går i skolan och leker. Du stannar till vid lokala affärer och platser som säljer färsk frukt, kaffe eller limonad av råsocker. Du besöker en grundskola, samt en tobaks- och cigarfabrik. Detta är ett unikt sätt att ge dig en inblick i det kubanska folkets vardag. Rundturen görs med en mindre grupp av personer.

Trinidad - Gitarrverkstad

Kubanska trubadurer sjunger dikter med sin gitarr. Om du vill lära dig mer om de kubanska rytmerna, kan du här känna av den kubanska musiken under en timmes gitarrkurs.

Trinidad – Prova på de kubanska slagverken

Den kubanska musikaliska uttrycksformen är hundratals år gammal. När du besöker Trinidad, måste du nästan uppleva en introduktion i de kubanska rytmerna med de afro-kubansk slagverken. En upplevelse under en timme som du inte får missas!

Keramikkurs

Släpp loss din kreativitet, hos en välkänd traditionell keramiker från Trinidad lär du dig grunderna i keramik och du får hjälp att skapa din egen konst. Vem som helst kan blir konstnär, från nybörjare till specialist.

Sancti Spíritus - Matlagningskurs

Lär dig laga en riktig kubansk middag. Berömda rätter som arroz con gris, cerdo asado (grillat fläsk), frijoles negros och yuca con mojito bir en ny maträtt att ta med sig hem i bagaget. Det kubanska köket är kanske inte så sofistikerarat och förfinat, men smaken är väldigt rik och mustig. Du äter sedan maten du förberett. Kursen äger rum hos en lokal konstnär som har gjort om sitt hem och sin studio i ett torn i en gammal tvålfabrik, så du får även njuta av lokal konst och kreativitet.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag