Genuina upplevelser i Södra Indien

Lär dig fläta tak, sopborstar och se hur man väver mattor av lokala växter

Lär dig de lokala kvinnornas teknik för att  väva  tak  av kokosnötsblad. Dessa blad är en mycket effektiv isolering mot regn. Observera den skicklighet och snabbhet som de har när de väver ett blad efter varandra. Prova själv och få expertråd från damerna här. Du tar dig till ytterligare ett hus i närheten för att se hur sopborstar görs med kokosblad. Vår värdinna, Leela, med hjälp av vår guide, kommer att förklara de kommersiella aspekterna och tekniken för tillverkningen av borstar. Sosamma och hennes familj visar hur men tillverkar fantastiska hantverksmattor, av ett annat typ av palmblad som växer överallt,” Screw Pine”. Man har nästan en sprituell vördnad i byarna inför denna växt och traditionella Kerala-mattor är gjorda av de långa hårda bladen, som prepareras för att bli mer hanterbara.

Bow och pilfiske, fångst och netfiske

För den som gillar fiske får du här upptäcka en intressant lokal praxis, en traditionell fisketeknik med pi loch båge. Efter att  guiden förklarat hur det hela går till, får du prova lyckan själv. Inlandsfiske -metoder har funnits sedan urminnestider i denna region och en erfaren fiskare visar hur han behärskar sitt nät och trålnät.

Antonys boskapsgård

Antonys mjölkgård ger dig en glimt av de olika stegen och stadierna som är involverade inom Keralas mjölkproduktion och presentera dig för olika raser av nötkreatur. Nära hans gård ligger en damm där du kan prova din fiskelycka. Du får prova att smaka av din fångst med te och annat tilltugg.

Govindans hus

Historien säger att Wayanad fungerade som slagfält i många år till britterna, Sultanen Tipu och Raja Pazhassi. Man tror att kurkierna, krigsstammarna, var kung Raja Pazhassis soldater, under gerillakriget mot britterna. Under besöket hos Govindan, en medlem av Kuruma stammen, visar han upp sin samling av olika verktyg och vapen som användes under dessa dagar. Lär dig att spänna en båge eller titta på när Govindans skickliga händer gör en.

Cheruvayal Ramans gård

Mitt i det grönskande löv- och paddyfältet bor Cheruvayal Raman i ett enkelt lerhus. Lyssna noggrant när Raman förklarar processen med hans organiska jordbruk med 38 sorter av inhemska risfrön. Han har ett speciellt system för att bevara dessa risfrön separat. Ta även en titt på den traditionella utrustningen han använder. Lär dig allt om ekologisk risodling och upptäck hur vardagen gestaltar sig för en bonde. Du tar dig till Ramans hus för lunch. En härlig måltid bestående av traditionellt Wayanadan ris och ett urval av goda rätter serverade på ett bananblad, väntar dig här.

Krukmakeri

Chami och hans familj visar hur man hanterar våtlera och hur man skapar vackra former. Tekniken verkar tyckas enkelt i händerna på experter som Chami för vilken detta är en traditionell verksamhet, men prova själv så får du se att det krävs lite vana. Ta hem några värdefulla tips och artefakter innan du tar farväl av krukmakarna i Cheruvayal.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag