Annorlunda idéer i Nicaragua

Cigarrfabriken i Mombacho

I den vackra staden Granada, en av Amerikas äldsta städer, som ligger vid Nicaraguasjöns strand, hittar vi Mombacho cigarfabrik. Tobak kommer från Estelí-området i den nordligare bergsregionen av Nicaragua.
Här produceras några av världens bästa cigarrer, som i internationell rankning är minst lika bra som kubanska cigarrer.
Du besöker fabriken och lär dig hur en bra cigarr tillverkas.
Du får se på sorteringen av tobak för de olika lagrerna i cigarrerna.
Flera olika typer av cigarrer produceras här och rullas för hand av specialutbildad personal.
De färdiga cigarrerna placeras sedan för förvaring i ett tempererat lager och där finns cigarrer på lager för hundratusentals dollar.
Du har möjlighet att försöka tillverka en cigarr, som sedan kan avnjuts med ett glas Flor de Caña-rom – on -the – rocks.

Nattbesök på Masaya vulkanen

Masaya vulkanen ligger 23 km utanför Managua. Det är en av de fem aktiva vulkanerna i Nicaragua och en av de få vulkanerna i världen där du kan köra upp till kratern.
Sent på eftermiddagen tar du dig upp till vulkanen, ett visst kösystem för att besöka kratern finns, så man kan inte åka exakt när man vill.
När det är din tur är det mörkt och under vägen upp till vulkanen kan du se de röda elden från vulkanens aktivitet.
På toppen vid kanten av kratern, ser man ned i kratern på den röda heta lavan som bubblar på.
Det är en oförglömlig syn.
Efter den mäktiga upplevelsen förstår du hur jordens inre fungerar och varför Nicaraguas ursprungsbefolkning trodde på sin tid att detta var ingången till helvetet.

Prova på vulkansurfing

På vulkanen Cerro Negro strax utanför León,  som har 5 kratrar, som fortfarande är aktiv och hade sin senaste utbrott år 1999, men är trots allt ofarlig då vulkanens aktivitet ständigt följs.

Resan börjar från toppen av vulkanen på 700 meters höjd, vilket tar ca. 1 timme att gå. Utsikten är fantastisk över de omgivande vulkanerna. Sedan surfar du på vulkanaska längs vulkanen. Du bestämmer hastigheten själv, men det tar vanligtvis omkring 3 minuter att ta sig ned. Det sker på två sätt: Antingen står du på en liten surfbräda nerför vulkanen, eller så sitter du på något som liknar en släde.

Romfabriken Flor de Caña

Vi kör till staden Chichigalpa, 24 km norr om Leon. Här ligger Flor de Cañas romfabrik och San Antonio sockerbruk.
Du lär dig om melassen som används för romproduktion och alla steg för att få en god, fyllig och fin rom.
Du besöker fabriken med ett litet tåg och det första stoppet är ägarens egen bar. Här serveras en 18-år gammal rom.
Du besöka stället där rommen lagras för att få till sin fina smak, det finns sorter som har varit här i mer än 30 år.
Avslutning på fabriksmuseet. Här ser vi rommens historiska utveckling från grunden 1890 tills idag och hur den har blivit världsledande. Flor de Caña har vunnit många fina internationella priser.

Med Zipline på Mombacho-vulkanen

Från Managua tar det inte lång tid innan du kommit fram till foten av vulkanen Mombacho. Ziplinen går längst med vulkanen, det finns 13 olika banor och 13 plattformar högt uppe i trädtopparna, som du tar dig igenom. Under resan finns det gott om möjligheter att studera natur och djurliv, samt njuta av utsikten utöver Nicaraguasjön, om du nu kan koncentrera dig på den, eftersom du kommer vara ganska upptagen med hastigheten under “färden”!
Det finns en möjlighet att besöka eco-kaffeplantaget El Progreso, som ligger lite längre upp på vulkanen.
Avsluta med ett besök på den inaktiva vulkantoppen, där du går in i regnskogen till en utsiktsplats med en häpnadsväckande utsikt över staden Granada och Nicaragua.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag