Vår rundresa gick väldigt bra, vår guide/chaufför, Saman, mötte oss på flygplatsen och tog under vår rundresa (10 dagar) mycket väl hand om oss. Alla transporter och hotellbokningar fungerade bra, vi fick väldigt fina rum överallt och hotellen höll mycket bra standard.  Maten bestod oftast av bufféer där vi själv kunde välja smak och styrka!

Programmet var väldigt ambitiöst, och det blev en del väldigt tidiga morgnar. I princip genomfördes alla punkter som fanns i programmet men några vandringar kortades. Det blev också lite tid för att utnyttja de fina hotellen och deras pooler. Saman, vår guide, hade många bra förslag om hur vi skulle disponera dagarna på bästa sätt. Han gjorde också trevliga stopp utmed vägarna för att gå på marknad, köpa ananas, bananer eller något annat att äta.

Här är några tips för att ytterligare förbättra resan:

Colombo

Här kunde vi lagt in ett litet program eftersom vi var där en hel dag. (anlände kl 08.25). Vi gjorde en liten egen utflykt men det var svårt att hitta i staden. Hotellet hade mycket begränsad information och det materiel som vi hade med oss fungerade inte särskilt bra.

Sigiriya,

Här ändrade Saman i programmet tillsammans med oss så att det blev safari på em/kväll och klippklättring tidigt på morgonen, bra.

Kandy

Programmet ganska ”tight” så vi bestämde att avstå dansshowen och i stället fick vi lite tid vid hotellets fina pool. Vi flyttade även botaniska till morgonen dagen efter.

Nuwara Eliya

Hotellet hade ett tråkigt läge långt från staden. Hade varit betydligt bättre att bo mera centralt, så man kunde ta en promenad på egen hand, staden verkade trevlig.

Hortons Plains var fint men innebar tidig start kl 05.00 för att se soluppgången!

Ella

Flyttade promenaden till Mini Adams Peak till eftermiddag och kom därmed iväg lite tidigare till Udawalawe.

Safarin på morgonen flyttades på förslag av Saman till eftermiddag vilket var en bra ide. Det var mycket djur i rörelse.

Insight Resort

Ligger jättefint, fint poolområde och jättefin strand, men inte så mycket att göra utanför hotellet.