Hej Charlotta Vi hade en fantastisk resa!!!

Den var helt klart över förväntan och vi fick se och uppleva massor.

Hotellet i Kochi var fantastiskt. Servicen var total och läget en dröm. Det kan vi varmt rekommendera. Guiden som visade oss runt var mycket bra! I Munnar tror jag att jag hade mina absolut bästa upplevelser. Vilket ställe! Här fick jag mitt lystmäte av hantverk när vi besökte tefabriken och sedan på guidens inrådan en Pappers och tygmönsterindustri. Eftersom jag själv är konsthantverkare till yrket var detta fantastiskt. Vandringen över teodlingarna var också underbar. De två guiderna i Munnar var helt fantastiska! Hotellet var också mycket bra. Men döm om vår svenska förvåning när de inte serverade alkohol på hotellet. Det är vi inte vana vid som svenskar och vi skålade in det nya året med Pepsi. Det gick alldeles utmärkt! Vidare blev det flodbåt. Denna tur var också en fantastisk upplevelse. Båten och personalen var underbar och vi fick fantastisk mat.

Efter det åkte vi till Poovar Island. Det var fantastiskt att åka ut till hotellet med båt och det var mycket fina omgivningar där. Att bo på flotte var kanske lite överreklamerat och rummen där var inte så fina som man skulle tro med tanke på övriga hotellet. Lite sunkiga. Jag tror att rummen i byggnaderna på land kanske var bättre. Det var hur som helst väldigt fint där. Ja i Kovalam blev vi lite förvånade att vi inte var inbokade på hotellet. Det låg ju precis vid stranden och såg väldigt fint ut så det var lite snopet. Hotellet vi kom till var som tur var ett fint hotell men stranden nedanför var bortspolad. Vi hade några fina dagar även där. Här åkte fam Rönnberg in till Trivandrum för lite sightseeing. Vi såg vackra palats och tempel och var på ett museum. Det var en vänlig guide men inget extra som jag upplevde med de andra. Sista stoppet för oss var Verkala. Här hade vi underbara dagar på en fantastisk strand och det var här vi badade i havet för första gången. Vilket hav!!!

Hotellet var också väldigt fint och maten helt fantastisk. Personalen var mycket serviceinriktad och rummen fina. Poolen var dock i ett ganska bedrövligt skick. Kakelplattorna var lösa på botten och det växte alger. Helhetsintrycket var ändå topp. Vår chaufför var fantastisk och vi var mycket glada för honom. Han fanns på plats hela tiden kändes det som. Vi åkte iväg på en liten tur för att rida på elefanter här. Jag vet dock inte om de elefanterna hade det så bra. De stod fastkedjade och ridturen innebar att följa en stig 200 meter och sedan vända. I Thailand innebar elefantridning en längre runda på ljungelstigar med elefanter som inte var fastkedjade. Jag är inte säker på att det var rätt att gynna dessa men nu gjorde vi det.

Allt med resan har varit proffsigt och bra. Vi har blivit väl omhändertagna och servicen både från Teena och alla hotellen och guider har varit på topp. Jag har fått mycket kolonialkänsla blandat med lite Djungelbok.

Precis vad jag önskade! Vi är suppernöjda!!!