Hej! Som helhet hade vi en fantastisk resa i Indien och vår sista vecka med er fungerade väl. Det var mycket enkelt att hålla kontakt med både Virendra och dig före resan. Betalningen via Sverige fungerade bra och ingen i Indien bad oss betala extra.

Vi hade en fantastisk chaufför som alltid fanns på plats efter överenskommelse. Vi hade en bra guide i Udaipur men så här i efterhand hade vi klarat att ta oss fram själva den dagen då allt låg inom gångavstånd från hotellet.

I Agra var det en fördel med guide pga av de långa köerna och vi vann mkt tid på detta. Baksidan av guidning var att vi inte “kunde” styra över var vi skulle äta och handla (hade vi propsat på det hade det naturligtvis gått men med knapp tid valde vi att hänga med i “the flow”), vilket resulterade i rätt dyra restaurangval och att vi inte orkade/hann med att shoppa där vi ville. Av etiska skäl hade vi kunnat avstå elefantridning och gått hela vägen upp till Amer fort.

Eftersom det redan var betalt ville vi gynna elefantskötaren så han fick dricks=del av extrapengarna men ur djurskyddssynpunkt är det fortfarande en tveksam aktivitet som vi önskat att vi valt bort.

Vi hann inte heller med att trycka in en filmkväll i programmet i Jaipur. Vi har sett Bollywood film i Indien förut så det gjorde inte så mycket , gissar att biljetterna inte är så kostsamma!? Vi var nöjda med alla hotellvistelser, där det i Udaipur var “outstanding”. Så vi tackar för att ni uppgraderade oss till Karohi hotell utan extra kostnad. Det inramade vår sista kväll och dag i Indien.

Med vänliga hälsningar Carina