Praktisk information om Panama

Här nedan finner du lite praktisk information om Panama och saker som är viktigt att känna till som resenär i landet. Läs denna information i god tid innan avfärd så du är väl förberedd.

Pass/Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för inresa i Panama. Allt du behöver är ett giltigt pass med minst 6 månaders kvarvarande giltighet och en returbiljett alternativt en biljett för vidare resa. Som svensk medborgare får du stanna i landet i upp till 90 dagar i följd.

Vaccination

Behovet av vaccination inför resor till Panama varierar från person till person och beror på faktorer såsom längd på vistelsen och vilka delar av landet du planerar att besöka. Kontakta din vaccinationsmottagning för att ta reda på vilka vaccin just du behöver.

Säkerhet

Panama är ett relativt säkert land för turister, men det är värt att ha i åtankte att kriminaliteten är högre än i Europa. Gatubrottslighet förekommer och du bör iaktta viss försiktighet.

Naturförhållanden

Regnperioden i Panama infaller mellan april och december och under denna tid kan landet drabbas av såväl orkaner som tropiska stormar. Kraftig nederbörd kan orsaka översvämningar och jordskred. Om du besöker landet under denna period rekommenderas du att iaktta viss försiktighet samt hålla dig löpande informerad om väderförhållandena.
Panama har viss seismologisk aktivitet och mindre jordskalv förekommer.

Reseförsäkring

Kontrollera om din hemförsäkring inkluderar reseskydd för din vistelse i Panama. Om inte bör du teckna en giltig reseförsäkring i god tid innan avresa.

Valuta

Panama använder amerikansk dollar (USD) och den nationella valutan Balboa (PAB).

Tidsskillnad

– 6 timmar

Elektricitet

Panama har en annan typ av eluttag än de vi har i Sverige. Som svensk resenär behöver du således ta med dig en adapter.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag