Praktisk information om Marocko

För att hjälpa dig att förbereda din resa till Marocko ger vi dig här lite praktisk information om landet och annat som är bra att känna till som turist.

 

Pass/Visum

Som svensk medborgare får du vistas visumfritt i Marocko i upp till 90 dagar. Det är starkt rekommenderat att ha ett pass med minst sex månader kvar av giltighetstiden.

Vaccination

Din vaccinationsmottagning bedömer vilka skydd du behöver inför din resa till Marocko. Var ute i god tid så du får ditt vaccin senast en månad innan avfärd.

Säkerhet

Marocko är ett säkert land med lång erfarenhet av turism. Tänk ändå på att vara uppmärksam i folktäta sammanhang och att alltid bära dina värdesaker på ett betryggande sätt. Undvik alla former av demonstrationer.

Naturförhållanden

Marocko är beläget i en seismologiskt aktiv zon och mindre jordskalv förekommer.

Klimatet påminner om Medelhavet, med varma, torra somrar och svalare vintrar med stundtals kraftig nederbörd.

Reseförsäkring

Innan du reser till Marocko bör du säkerställa att du är fullt försäkrad. Reseförsäkring ingår i många hemförsäkringar. Kolla upp vad som gäller i ditt fall. Om det inte ingår bör du teckna separat försäkring.

Valuta

Marockansk dirham (MAD)

Tidsskillnad

-1 timme

Elektricitet

I de flesta fall behöver du inte adapter för eluttag i Marocko. Undantag förekommer dock, så ta gärna med en för säkerhets skull.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag