Praktisk information om Malaysia

Att vara väl förberedd innan du åker iväg gör din resa så mycket bättre. Vi listar praktisk information som är bra att ha inför din resa till Malaysia.

Pass/Visum

Svenskar reser visumfritt till Malaysia givet att vistelsen är begrändad till maximalt 90 dagar. Utresebiljett ska kunna uppvisas vid ankomst. Passet måste ha en kvarstående giltighet på minst 6 månader vid utresa.

Vaccination

Malaysias tropiska klimat kräver fullgott vaccinationsskydd. Kontakta din närmaste mottagning, helst redan 6 veckor innan din resa, för att få en utvärdering av just dina behov.

Säkerhet

Malaysia bedöms som ett säkert land för utländska besökare. Som alltid rekommenderar vi dock god uppmärksamhet på offentliga platser, i synnerhet i folksamlingar, och att du bär dina värdesaker på ett säkert sätt. Undvik eventuella demonstrationer.

Naturförhållanden

Malaysia har med sitt tropiska läge varma temperaturer året om, en hög årsnederbörd och hög luftfuktighet. Men håll ut, regnen drar oftast förbi ganska snabbt och följs av härligt solsken. Landet har en monsunperiod mellan oktober till februari. Om du besöker landet under denna tid får du stå ut med större nederbördsmängder.

Viss seismologisk aktivitet råder i landet och det förekommer mindre jordskalv.

Reseförsäkring

Säkerställ att du har fullgod reseförsäkring i god tid innan avresa. Detta kan ingå i din hemförsäkring. Den skall täcka såväl sjukvårdskostnader som förlust av bagage och personliga ägodelar.

Valuta

Ringgit (MYR)

Tidsskillnad

+7 timmar

Elektricitet

Malaysia använder den brittiska trestickskontakten. Kom ihåg att ta med dig en reseadapter.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag